Suomen koripallomaajoukkue sai uuden lisäyksen, kun juuri Cleveland Cavaliersiin siirtynyt Erik Murphy liittyi tiistaina Susijengin mukaan. Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann oli silmin nähden innostunut Erik Murphyn liittymisestä joukkueen vahvuuteen.

– Hieno asia, että Erik on mukana, koko koripallon kannalta. Tämä on hieno laji, joka sitoo ihmiset omiin juuriinsa. Erik on hyvä esimerkki tästä, Dettmann sanoi tiistain lehdistötilaisuudessa.

Murphy sai karistettua suurimmat karstat koneestaan NBA:n kesäliigassa ja on valmiina nyt pelaamaan Suomen pelipaidassa.

– Ilman muuta hän on tullut tänne pelaamaan. Hänellä on paljon samoja ominaisuuksia kuin muilla huippupelaajilla. Hän on hyvä heittämään, osaa syöttää, osaa pelata sekä selkä että kasvot koriin päin ja hän on erittäin liikkuva, Dettmann kuvaili tuoreinta tulokasta.

Kaikesta ”hypestä” huolimatta, Dettmann pitää jalat maassa Murphyn suhteen.

– Häneltä ei saa odottaa liikoja, vaan hänelle pitää antaa aikaa. Muut ovat pelanneet kymmenen vuotta yhdessä ja koripallo on intensiivistä peliä, jossa ei ole aikaa ajatella. Neljä peliä on siis lyhyt aika oppia, Dettmann korosti.

Päävalmentaja on kuitenkin luottavainen 23-vuotiaan Murphyn sopeutumiskykyyn.

– Meillä on avoin pelijärjestelmä johon on helppo tulla. Erikillä on riittävä koripallon perusosaaminen, jotta hän pystyy siihen.

Uteluihin Murphyn paikasta MM-joukkueessa Dettmann vastasi viekkaasti.

– Kenellekään ei voi paikkaa joukkueesta luvata, mutta Suomella on se tilanne, että meillä ei ole varaa jättää montaa NBA-pelaajaa joukkueesta pois.

Jesse Happonen