Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann oli varsin tyytyväinen joukkueensa esitykseen Liettuan vieraana.

– Pelin sisään mahtui yksi viisiminuuttinen, jonka voisin unohtaa, ja se taisi mennä 17-0. Muuten hyvä esitys, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann arvioi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kun olemme aggressiivisia puolustuksessa ja liikutamme palloa hyökkäyksessä, olemme aika hyvä joukkue.

Vaikka Liettuan 17 pisteen voitto kertoo oikean joukkueen voittaneen ottelun, 83-66-lukemat eivät kerro kaikkea pelin kulusta.

Liettua perusti voittonsa käytännössä kahteen suomalaisnotkahdukseen, joista ensimmäinen kesti viisi minuuttia kolmannen jakson puolivälissä ja toinen kaksi minuuttia päätösjakson alussa. Muuten Suomi haastoi huipputaitavan ja äärimmäisen kovaa pelaavan EM-hopeamitalistin verenmakuiseen lukkopainiin samalla tatamilla.

Susijengi onnistui mm. pakottamaan Liettuan kuuteentoista pallonmenetykseen ja iskemään parhaimmillaan liettualaisselustaan niin kaaren takaa kuin korin läheisyydestäkin. Joukkueen akilleenkantapäiksi muodostuivat Liettuan hurjat vapaaheittomäärät (30-2 Liettualle) sekä toisen puoliajan levypallopelaaminen Liettuan siirryttyä paikkapuolustukseen. Isännät veivät irtopallomittelön 40–23.

– Kokonaisuudessaan hyvä peli. Pitää muistaa, että Liettua oli parhaalla kokoonpanollaan liikkeellä ja silloin puhutaan yhdestä maailman parhaista joukkueista, Susijengin pelinrakennuksesta päävastuun kantanut Teemu Rannikko tuumi.

– Koko ottelussa puolustus toimi erityisen hyvin alussa ja hyökkäyskin oli silloin kivan näköstä, kun jaksettiin kierrättää palloa ja pistettiin vapaat heitot sisään. Peli hävittiin osittain levypalloihin.