Suomen koripallomaajoukkue otti Helsingissä MM-kisoihin valmistavien otteluiden ensimmäisen voittonsa kaatamalla Australian pistein 87-81 (16-17, 23-11, 21-26, 12-18, 15-9). Ottelu oli samalla Petteri Koposen sadas maaottelu, ja juhlan kunniaksi Koponen teki 15 pistettä ollen ratkaisuhetkillä Suomen tärkein pelaaja.

– Oli kiva pelata. Sadas maaottelu ja oli hyvä voittaa. Vasen pohje kramppasi lopussa. Jalka ei tainnut olla valmis noihin minuutteihin, kertasi Koponen ottelun jälkeen jääpussi jalassaan.

Suomi joutui jännittämään tulosta oikein urakalla, sillä viimeisellä neljänneksellä Suomi oli vielä parhaimmillaan yhdeksän pisteen johdossa (71-62), mutta viime minuuttien huono viimeistely antoi Australialle mahdollisuuden kuroa ero umpeen, ja ennen viimeistä 11 sekuntia tilanne olikin tasan 72-72.

Suomi pelasi varsinaisen peliajan viimeisen hyökkäyksen Koposelle, ja susitähti saikin nostettua pallon pomppimaan korirenkaan sisään, josta se kuitenkin pomppi ulos ja niin ottelu meni jatkoajalle.

– Voittoheitto oli käsissä, Koponen tyytyi hymähtämään.

Jatkoaika oli hyökkäyspäässä Koposen ja Teemu Rannikon johdolla Suomen. Koponen pääsi vastustajan virheiden ansiosta peräti kolmesti vapaaheittoviivalle ja otti Susijengille tarjotut kuusi pistettä varmasti. Vastaavasti Australia pääsi viivalle vain kerran.

Päävalmentaja Henrik Dettmann oli ottelun jälkeen tyytyväinen paitsi voittoon, myös peli-ilmeeseen.

– Kiinnitämme huomiota enemmän joukkueen kehittymiseen, ja joukkue kehittyi tässäkin ottelussa. On asioita, joita täytyy vielä parantaa, mutta puolustus oli tänään erityisen hyvää, Dettmann sanoi.

Parhaimmillaan Suomi johti tauon jälkeen jo 16 pisteellä, mutta päätösneljänneksen monen minuutin pisteetön putki päästi Australian kantaan.

– Tämä oli puhdas esitys lukuun ottamatta sitä 0-8 –jaksoa. Emme ole vielä valmiita, mutta aikaa on vielä kaksi viikkoa kisoihin, sanoi Hanno Möttölä.

Suomi kohtaa ennen MM-kisoja vielä Ranskan ja Australian uudelleen.