Bisonsin amerikkalaisvalmentaja: ”Toivon, että Suomi pystyy roikkumaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Loimaan Bisonsin kahdesti SM-kultaan valmentanut Greg Gibson odottaa innolla illan Suomi-USA-ottelua. USA.n kansalaisuudesta huolimatta valmentajavelholla on suuret sympatiat Susijengiä kohtaan.

– Tämä on Suomelle mahtava mahdollisuus mitata tasoaan maailmalla. USA on suuri suosikki, mutta toivon, että Suomi pystyy roikkumaan pelissä mukana pitkään. Minulla on sellainen fiilis, että Suomi häviää 20 pisteellä, mutta toivottavasti ero on vähemmän. Uskon Suomen heittopelin toimivan, Gibson arvioi SuomiKoris-sivustolle.

Gibson tietää, mitä Suomella on vastassa.

– USA on todella atleettinen joukkue. He eivät ole ehkä tällä kertaa se isoin joukkue. Heillä on kuitenkin 12 huippupelaajaa. Derrick Rose on maailman dynaamisin pelintekijä ja Stephen Curry on yksi maailman parhaista heittäjistä. Kysymys USA:n pelaamisessa on siitä, kuinka hyvin he pelaavat yhteen, Gibson kertoo.

Gibson uskoo Susijengin mahdollisuuksiin MM-kisoissa.

– Toivon, että he pistävät shown pystyyn. He voivat voittaa pelejä ja minusta heillä on realistiset mahdollisuudet päästä jatkoon alkulohkosta.

Susijengissä on muutama varsin tuttu pelaaja Gibsonille Loimaan Biisoneista.

Mikko Koivisto ja Kimmo Muurinen pelasivat meillä. Tuukka Kotti ja Matti Nuutinen pelaavat vieläkin ja he kaikki ovat ansainneet tämän mahdollisuuden. Tämän eteen he ovat tehneet töitä paljon. Nyt he voivat näyttää maailmalle, mistä suomikoriksesta on kyse ja saada muiden maiden kunnioituksen, Gibson sanoo.

Jesse Happonen


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.