Susijengillä oli mahdollisuus käytännössä varmistaa jatkopaikka, jos se olisi voittanut tiistaina Dominikaanisen tasavallan. Joukkueella on uusi mahdollisuus ottaa jättiharppaus kohti jatkopaikkaa keskiviikkona, kun se kohtaa Turkin.

Suomen kapteeni Hanno Möttölän mukaan ajatus jatkopaikan varmistamisesta oli tiedossa, mutta ei hiipinyt pelaajien mieliin ottelun aikana.

– Totta kai juttelemme näistä asioista pelaajien kesken. Toisaalta tässä on vielä kaksi ottelua jäljellä eikä kukaan sanonut, että tämä olisi pakkovoitto tai, että tämän voittamalla voimme nostaa jalat pöydälle. Minun pitkällä MM-kisakokemuksella ei näissä hirveästi paineettomia otteluita ole. Pelit tulevat niin tiiviissä tahdissa, että tässä ehtii juuri valmistautua ja oppia vastustajan kuviot. Jos pelaisimme samalla temmolla kuin jalkapallon MM-kisoissa, niin ehkä tässä sitten mediakin voisi saada paineita pelaajien päähän, mutta henkilökohtaisesti se ei käynyt pelin aikana mielessä kertaakaan, Möttölä pohti tiistai-illan ottelun jälkeen.

Tappio on mahdollisuus kuitata jo heti keskiviikkona, kun Suomea vastaan asettuu Turkki.

– Koristurnausten suola on, että ottelut tulevat niin tiiviissä tahdissa. Silloin kun menee hyvin, niin joutuu palaamaan todella nopeasti maan pinnalle. Sitten, kun menee huonosti, niin ei ole yksinkertaisesti aikaa jäädä valittelemaan, Möttölä muistutti.

Salttu Forsström