Joensuun Kataja testaa Travis Wallacen taidot muutaman viikon ajan. Wallace on Kataja Basketin valmennusjohdolle entuudestaan tuttu. Kun pelaaja lisäksi oli jo valmiiksi Euroopassa, päätti päävalmentaja Pekka Salminen antaa hänelle mahdollisuuden.

– Wallacen nimi oli jo aivan ensimmäisellä listallamme. Kyseessä on aktiivinen ja fyysinen urheilija, joka pelaa kovaa. Syliväli on 211. Hän pystyy puolustamaan useamman eri pelipaikan pelaajia mikä mahdollistaisi meille erilaisten puolustustapojen käyttämisen mm. palloscreeneissä. Hyvä levypallopelaaja, osaa myös torjua heittoja, Salminen luettelee pelurin vahvuuksia Katajan sivuilla.

Erik Murphy tuntee hänet ja vahvisti nämä ominaisuudet. Yhdessä Tuomaksen (apuvalmentaja Oja) ja Teemun (Rannikko) kanssa olemme hankintoja pohtineet, niin Wallacea kuin vielä haussa olevaa neljättä ulkomaalaispelaajaakin.

– Katsotaan tämä kortti ihan rauhassa. Try-out on kuitenkin try-out eli jos hän ei ole riittävän hyvä, voimme tehdä seuraavan siirron. Annetaan tässä kohtaa kaverille mahdollisuus. Ominaisuuksiltaan hän on joka tapauksessa sellainen mitä vahvistuksiltamme haemme eli ”urheilullisuutta ja Teemu” on homman nimi, Salminen tiivistää.

Päävalmentaja pääsee luotsaamaan seurajoukkuettaan täysipainoisesti ensi viikosta alkaen miesten maajoukkueen MM-kisataipaleen päätyttyä torstaina.