Tampereen Pyrinnön matka taittuu Ruotsiin, jossa joukkue kohtaa keskiviikkona ja torstaina viime kauden Ruotsin Basketliganin mestarin Södertälje Kingsin. Kyseessä ovat Pyrinnön viimeistelevät preseason -ottelut ennen keskiviikkona 1.10 alkavaa Korisliigan runkosarjaa.

Pyrintö on pelannut kaksi harjoitusottelua, kun se hävisi avauspelinsä Uumajalle, mutta voitti toisessa BC Nokian.

– Kaksi ensimmäistä harjoitusottelua ovat olleet enemmän tai vähemmän vain tuntuman hakua ja olemme peluuttaneet myös paljon lahjakkaita divaripelaajiamme, joita varmasti käytämme liigassa myös kauden aikana, Pieti Poikola käy läpi kahta aiempaa ottelua Pyrinnön sivuilla.

Södertäljeä vastaan Pyrintö lähtee hakemaan hyvää tulosta hyvällä esityksellä.

– Nyt lähdemme ehdottomasti pelaamaan tuloksesta, vaikka se ei preseasonilla varsinaisesti pääseikka olekaan. Tulemme pelaamaan viisikoilla, joita tulemme käyttämään myös liigassa. Rotaatio tulee muokkaantumaan siihen suuntaan, millä menimme viime kaudella eli meillä tulee olemaan selkeä aloitusviisikko ja toinen yksikkö, jonka tavoitteena on ensisijaisesti intensiteetin ylläpito. Kokeilemme keskiviikkona ja torstaina erilaisia kokoonpanoja tätä silmällä pitäen, Poikola valottaa.

– Lähtökohtana on, että emme tule tekemään varsinaisia taktisia kokeiluja vaan rakennamme pelaamisemme perustuksia. Lähdemme rakentamaan aggressiivisen joukkuepuolustuksen perusteita, jonka yhtenä avaintekijänä toimii pallonpaine. Vielä ei puhuta kovin pitkälle menevistä taktisista asioista kuten screenien puolustaminen tai eri vastustajien puolustaminen, vaan oman joukkuepuolustuksen rakentamisesta (pallonpaine, apupuolen kommunikointi ja valinnat). Hyökkäyksessäkään emme mene taktiikassa pitkälle, mutta tavoitteena on, että jokainen pelaaja osaa hyökkäyksemme perusrakenteet harjoituspelien jälkeen, Poikola jatkaa.