Kataja pelasi keskiviikkona kauden ensimmäisen virallisen harjoitusottelun, kun se kohtasi BC Nokian. Joensuulaiset ottivat ottelusta selvän 93-74-voiton.

Katajan viimeisin kiinnitys sentteri Jordan Henriquez, saapui kaupunkiin aamupäivällä. Hän oli mukana alkulämmittelyssä, muttei vielä pelannut. Myös Kalle Naapi seurasi ottelun sivusta.

Pirteästi pelannut Nokia jäi kyydistä kolmannella jaksolla. Kataja nosti puolustusintensiteettiään selvästi ja samalla se alkoi osua myös kaaren takaa. Vieraiden peräti 28 menetystä tuottivat satoa kotijoukkueen laariin ja eron kasvaessa lähelle 20 pistettä oli ottelun ratkaisu nähty.

Robert Arnold (21/5/6 s./3 tor./teholuku kentän paras, 27) oli hyvässä syysvireessä. Vain kolmoset eivät uponneet (heitot 0/5), muuten varmaa tekemistä jokaisella osa-alueella. ”Taikuri” Teemu Rannikko (16/1/8 s./4 riis./kentän paras plus-miinus -luku, +30) haki heittojyvää kaksi ensi jaksoa ja kun kaukoheitto alkoi kolmannella toimia, tippui Nokia kyydistä lopullisesti.

Sentteri Tommi Huolila (15/6/2 s.) uurasti erinomaisesti tehden töitä hartiavoimin molemmissa päissä kenttää. Hänestä tulee olemaan vielä paljon iloa joukkueelle. Ken Horton (13/8/3 s./2 riis.) väläytteli monipuolisuuttaan.