Loimaa Bisons on ollut mitaleilla seuran kaikilla kolmella Korisliiga-kaudella. Kahden mestaruuden jatkoksi viime keväänä tullut pronssi on saanut päävalmentaja Greg Gibsonin tarkkailemaan joukkueen toimintatapoja entistä tarkemmin.

– Painotus on siinä, että olisimme tasaisia. Viime kaudella saimme huiman alun, mutta nyt haluamme olla tasaisia pidempään. Tarkoitus on olla hyviä nyt, ja erittäin hyviä myöhemmin, kun pelataan kaikkein tärkeimpiä pelejä, Gibson pohtii.

Lisähaastetta Bisonsin kauteen tuo erittäin rankka ja kovatasoinen VTB-liiga. Kotimaan kausi pyörähtää käyntiin ensi viikon keskiviikkona (1.10.). Bisons pelaa vielä seuraavan viikon maanantainakin, ja vain kahden päivän kuluttua siitä vastaan asettuu joka lajissa maailman huippua edustava Moskovan TsSKA. Bisons pelaa Venäjälläkin heti viikon sisään kolme kovaa peliä.

– Pitää tehdä pienimmätkin asiat hyvin ja tehdä niistä isoja asioita. Peliminuutteja, lepoa ja ravintoa pitää tarkkailla paljon, Gibson pyörittelee.

Bisonsin uusista ulkomaalaisista löytyy mielenkiintoinen yksityiskohta, sillä kaikki (Will Harris, Travis Nelson, Aaron Johnson ja Ian Hummer) siirtyvät Loimaalle Euroopan sarjoista.

– Joukkueen kemia on hyvä, ja ulkomaalaiset ovat päässeet sinuiksi suomalaisten kanssa hyvin, sanoo päävalmentaja Gibson.

Panu Markkanen

Twitter @PanuMarkkanen