KTP-Basket sijoittui viime kaudella Korisliigassa neljänneksi. Joukkueen kotimainen runko on pysynyt pitkälti samana viime kaudesta ja lähtökohdat tähän kauteen ovat hyvät. Nuorella Samuli Vanttajalla on kovat odotukset joukkueensa suhteen alkavalla kaudella.

– Odotan menestyksekästä kautta ja mestaruus on tavoitteena. En näe mitään syytä miksi emme sitä saavuttaisi.

– Varmasti on samat suosikit, kuin viime kaudella. Pyrintö on kova ja Bisons näyttää taas kovalta. Uskon, että Seagulls voi yllättää aika monen joukkueen. Kolmen kärjen jälkeen tulee olemaan erittäin tasaista, Vanttaja ennakoi.

Vanttaja valittiin ennen Espanjan MM-kisoja Susijengin miehistöön ennen leiritysvaihetta. Leireiltä hän kuitenkin karsiutui, mutta pitää jo tuota hyvänä saavutuksena. Ensi kerralta hän odottaa enemmän.

– Se oli iso asia itselleni. Vähän harmitti se, että valittiin vain 24:n joukkoon, enkä päässyt leireille. Ensi kesänä on tavoitteet tietenkin korkeammalla. Siitä jäi minun ”nelosvitos” paikaltani Hanno Möttölä ja Kimmo Muurinen pois, joten toivottavasti siitä paikka aukeaisi.

Määrätietoinen Vanttaja uskoo mahdollisuuksiinsa ja tietää kehityskohteensa.

– Kevääseen on vielä aika paljon aikaa ja uskon kehittyväni tässä vielä. Sen näen sitten keväällä mihin rahkeeni riittää. Fyysisyyttä minun pitää vielä saada, koska korinaluspelaajaksi olen vielä liian heiveröinen. Joka osa-aluetta voin parantaa tasaisesti, ei sen kummempaa.

Joukkue, jolla kotkalaiset lähtevät tavoittelemaan mestaruutta on Vanttajan mieleen.

– Meidän hyvät pelaajat on aseemme. Meillä on hyvät jenkit ja kokonaisuutena olemme hyvä joukkue. Valmentaja on vetänyt hyviä treenejä meille ja kuviot ovat toimineet.

– Oli hyvä juttu, että suomalaisrunko pysyi kasassa. Jenkit ovat hyvin päässeet rinkiin. He ovat tosi hyviä tyyppejä ja sopivat hyvin pelitapaamme, jolla pitäisi tulla hyvää jälkeä, Vanttaja uskoo.

Jesse Happonen