Karhu päätti harjoituspelit Virossa kohtaamalla Raplan sekä Pärnun ja nappasi molemmista otteluista voiton. Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen on suhteellisen tyytyväinen joukkueensa valmistavaan kauteen.

Ensimmäisen pelin Raplaa vastaa Karhu otti haltuun heti alussa. Devonne Giles pyöritti vastustajia hyökkäyskorilla, joka loi heittopaikkoja kaarelle. Heittotarkkuus oli kolmosissa erinomainen, joten Karhu meni menojaan. 10 minuutin jälkeen Karhu johti 32–13 ja tauolla 52–30.

Toinen puoliaika olikin lähinnä muodollisuus ja Karhu pääsi kokeilemaan erilaisia puolustusmuotoja. Loppulukemat Karhulle 95–56. Karhun pistemiehet: Juho Lehtoranta 16, Devonne Giles 13/5, Markus Molenius 11/8, Niko Mattila 11/2, Bojan Sarcevic 10/7/5 syöttöä, Greg Mangano 10/5, Jermont Horton 9/4, Antti Kanervo 5/2, Sebastian Booker 4/2, Aleksi Huuskonen 3/3, Jimi Koskinen 3/2.

Tasaisesti pelannut Karhu (kaikki pelaajat 10–22 minuuttia peliaikaa) heitti kakkoset 56 prosentin ja kolmoset 43 prosentin tarkkuudella sukkaa. Valmentaja Toiviainen oli syystäkin tyytyväinen.

– Meidän paras pre-season peli tähän mennessä. Ensimmäinen puoliaika ajoittain jopa erinomaista suorittamista, molemmissa päissä kenttää. Giles loi alkutahdit korin läheisyydessä ja sen jälkeen Rapla joutui tippumaan lähemmäs omaa koria ja meidän heittäjille tuli tilaa kaarelle.

– Ensimmäisen puoliajan kolmoset 8/13. Harjoiteltiin viimeinen neljännes paikkaa ja ero kasvoi osittain senkin ansiosta noin suureksi. Onnistumisia taas laajalla rintamalla ja peliajatkin 11–22 minuuttia, Toiviainen kiitteli omiaan Karhun sivuilla.

Seuraavan päivän Pärnu peli oli edellistä tiukempi. Antti Kanervo lepuutti varotoimenpiteenä jalkaansa, mutta mistään vakavasta vammasta ei ollut kysymys. Karhu johti 10 minuutin jälkeen 18–14, mutta Pärnu tuli tasoihin toisella neljänneksellä ja tauolle mentiin lukemissa 32–33. Toisella puoliajalla Karhu puristi kuitenkin ohi ja kirjasi voiton lukemin 68–59. Karhun pistemiehet: Jermont Horton 15/5, Bojan Sarcevic 13/7, Greg Mangano 13/10, Aleksi Huuskonen 7/2, Markus Molenius 7/5, Niko Mattila 6/1, Devonne Giles 5/4, Juho Lehtoranta 2/6.

– Pärnu-matsi antoi hyvää valmistautumista hiukan fyysisempään pelaamiseen, Toiviainen kertasi peliä.

– Samalla sain hyvää materiaalia siitä, kun oma hyökkäys hiukan ”tökkii”, niin mistä löydämme ne keinot jolla saamme pelin aukeamaan. Puolustuspelaaminen parani viikonlopun aikana huomattavasti ja alamme löytää yhteistä säveltä koko ajan paremmin, Toiviainen päätti.

Toivainen oli tyytyväinen Karhun harjoituskauden antiin.

– Kokonaisuudessaan pre-season meni nousujohteisesti. Aika lailla pelaaminen oli sellaista kuin odotinkin eli alussa haetaan yhteisiä juttuja ja loppua kohti paranee.

– Hyökkäyspäässä olemme hakeneet monipuolisesti vaihtoehtoja, jotta saadaan kaikki osallistumaan hyökkäykseen. Tietyissä uusimmissa jutuissa on vielä ajoitusten yms. kanssa tekemistä. Puolustuspää oli ennen viikonloppua vielä melkoinen kysymysmerkki. Nyt on kuitenkin huomattavasti levollisempi mieli senkin suhteen.

– Olemme kokeilleet erilaisia palloskriinimuotoja eri peleissä ja nyt olen saanut sen suhteen tarpeeksi treenejä ja pelejä alle, jotta uskoisin oikean/oikeat tavat löytyneen. Kehitettävää on toki joka osa-alueella, niin kuin varmasti joka joukkueella.

– Menemme nyt ensimmäiset kuusi peliä näillä asioilla ja tuon sitten sen jälkeen jotain uutta pelaamiseen mukaan, Toiviainen analysoi harjoituspelejä.