Kauhajoen Karhu aloittaa Korisliigan ottelunsa Helsingissä kohtaamalla sarjanousija Seagullsin. Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen ennakoi innokasta ja vaarallista vastustajaa, mutta luottaa oman joukkueensa iskukykyyn.

Toiviainen odottaa vahvaa Gullsin joukkuetta.

– Gullsit varmasti intoa täynnä sarja-avaukseen. Siellä on ollut hyvä pöhinä päällä joukkueessa ja etenkin somessa he ovat olleet aktiivisia. Joukkueessa paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet aiemmin yhdessä, joten tuntevat toisensa kohtuu hyvin. Siinä varmasti yksi iso vahvuus, Toiviainen miettii Karhun sivuilla.

Gulls on Korisliigan joukkueista kaikista pienikokoisin ja siinä Toiviainen näkee omiensa mahdollisuuden iskeä.

– Joukkueesta puuttuu vielä iso jenkki, joten melko pienikokoinen joukkue vielä on. Joten siinä ainakin paikka, johon me aiomme iskeä. Gullsien pointti Deremy Geiger on ainakin harjoitusotteluissa ollut erinomainen. Ja totta kai meidän pitää tiedostaa (Carl) Lindbomin vahvuudet heittäjänä. Koko joukkue on ratkaisuvalmis, joten ihan liikaa emme voi vain muutamaan yksilöön keskittyä. Meidän on tiedettävä jokaisen pelaajan vahvuudet ja iskettävä mahdollisiin heikkouksiin. Hyvällä mielellä lähdetään sarja-avaukseen.

Toiviainen ei ole päässyt tutustumaan vastustajaan aivan niin hyvin kuin olisi halunnut, mutta luottaa oman joukkueensa tasoon.

– En saanut videomateriaalia Gullseista, joten omiin vahvuuksiin luottaen matka kohti isoa kirkkoa tulee sujumaan, toivottavasti pääsemme paluumatkalle voiton merkeissä, Toiviainen heittää.

Seagulls – Kauhajoki keskiviikkona 1.10. klo 18.30 Helsingin Kisahallissa.