Pyrinnön suurlupaus haaveilee ulkomaan kentistä: ”Tavoitteet ovat mahdollisimman korkealla”

Pyrintö aloitti Korisliigan mestaruuden puolustamisen vakuuttavasti kaatamalla kotikentällään selvästi Hongan. Yksi kotijoukkueen hahmoista oli 20-vuotias Topias Palmi, jolta odotetaan tulevaisuudessa paljon.

Avausottelunsa Pyrintö hoiti numeroiden valossa selvästi (90-67), mutta Honka pisti tiukasti hanttiin ensimmäiset reilut 30 minuuttia. Lopussa Pyrinnön ringin laajuus tuli entistä paremmin esiin.

– Hyvä, että peli jossain vaiheessa löytyi. Oli odotettavissa, että kauden ensimmäinen matsi ja kauden ensimmäiset minuutit tulevat olemaan vaikeita. Keskityimme toisen puoliajan alkuun siihen, että aloitamme vahvasti. Sekin näytti vähän, että se olisi voinut lipsahtaa, mutta hoidettiin se lopulta hyvin. Luotimme siihen mitä me teemme ja sillä me tämän voiton saimme, Palmi kertoi ottelun jälkeen SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Pyrinnön viime kauden mestaruuden avaintekijöistä oli leveä rotaatio ja vahva panos penkkipelaajilta. Päävalmentaja Pieti Poikola hakee penkiltä puolustukseen nuoria ja aggressiivisia jalkoja ja Palmin, Ville Pekkolan, Alex Vaenerbergin ja Mikael Sandbergin kaltaiset pelurit pystyvät kantamaan kortensa kekoon myös hyökkäyspäässä.

– Se on ollut meidän joukkueessa aina se tukipilari. Meillä on hyvä aloitusviisikko, mutta sitten kun penkiltä tulee äijiä, niin se peli ei kuihdu siihen. Siihen olemme keskittyneetkin tässä viimeisen kahden-kolmen vuoden aikana, että saamme omia kasvatteja ja nuoria pelaajia kentälle jotka pystyvät pitämään sitä intensiteettiä ylhäällä, keskiviikkona avausviisikossa ollut ja 11 pistettä pussittanut Palmi valotti.

Hiljattain vasta 20 vuotta täyttänyt Palmi nousi otsikoihin viime vuonna, kun hän nuorten maaottelussa takoi peräti 60 pistettä. Viime kaudella hän sai ensimmäistä kertaa kunnolla vastuuta Korisliigassa ja pistekeskiarvo oli 4,9 noin 13 minuutin peliajalla. Palmi ei aseta itselleen paineita tavoitteista, vaan haluaa vielä joukkueen toiseen perättäiseen mestaruuteen.

– Viime kauteen verrattuna lähdetään kehittymään joka osa-alueella. Siinä on savottaa. Ei tässä ole henkilökohtaisia tavoitteita mielessä, vaan joukkueen tavoitteet. Loppuun asti mennään. Siinä on sitten henkilökohtaiset tavoitteetkin, että viedään joukkue yhdessä muiden pelaajien kanssa mestaruuteen.

Palmia on kuvailtu korinälkäiseksi peluriksi, joka himoitsee pisteitä eikä pelkää ottaa heittoja eikä vastuuta. Sarja-avauksessakin pallo lähti ilmaan yhteensä 10 kertaa.

– Sitä on minulle painotettu juniorivuosina ja edelleenkin painotetaan. Kun on vähän rajavaisuutta tuolla puolustuspäässä, niin se pitää korvata sitten hyökkäyspäässä, naureskeli Palmi.

Hän tietääkin keinot puolustuspelin parantamiseksi.

– Kovalla duunilla ja vähän voimaa kun saisi noihin reisiin vielä, niin eiköhän se siitä tule muutaman vuoden sisään.

Palmi allekirjoitti kasvattiseuransa kanssa kesällä kolmivuotisen jatkosopimuksen. Kunniahimoisen koripalloilijan tähtäimessä ovat tulevaisuudessa ulkomaan kentät.

– Se on tietysti tavoite. Päästä pelaamaan mahdollisimman korkealla tasolla kuin mahdollista näillä resursseilla. Tavoitteet ovat mahdollisimman korkealla, Palmi päätti.

Salttu Forsström


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.