Mestarijoukkue Pyrinnöllä on mahtunut mutkia matkaan tämän vuoden ulkomaalaisvahvistusten hankkimisessa. Torstaiaamuna tamperelaiset kiinnittivät kuitenkin Kevin Parromin riveihinsä.

Asenso Apim esiintyi väkevästi kauden avausottelussa, mutta toisen amerikkalaisvahvistuksen kanssa Pyrinnöllä on ollut epäonnea. Päävalmentaja Pieti Poikola kuitenkin uskoo, että oikea mies on nyt lopulta löytynyt.

– Tämän kesän rekrytointiprosessi oli kärsivällisyyttä koetteleva taival. Meillä oli tietyntyyppinen pelaaja haussa, emmekä halunneet tehdä sen suhteen kompromissia, vaikka aikaa venähtikin turhan kauan. Uskon, että saamme Parromista juuri sitä, mitä olemme koko kesän ajan hakeneet. Hän täydentää erinomaisesti jenkkikolmikkomme. Nyt jokainen heistä pääsee pelaamaan vahvuuksiensa kautta, Poikola kertoo Pyrinnön sivuilla.

Poikolan mukaan Parrom tuo etenkin kaivattua fyysisyyttä joukkueeseen.

– Parrom on suhteellisen taitava iso combo guard, joka tuo meille fyysisyyttä kumpaankin päähän kenttää. Viime kaudella jäimme Baltian liigan loppupeleissä vähän heikoksi ja pyrimme nyt ottamaan tuosta kokemuksesta opiksi. Hän on erinomainen valinnantekijä, joka osaa jakaa palloa vapaille pelaajille. Kevin pystyy myös omiin ratkaisuihin. Miehellä on hyvä kolmen pisteen heitto, minkä lisäksi hän pystyy ajamaan kovaa korille.

– Parrom on loistava avoimen kentän pelaaja, kuten myös Ampin. Tällä kaudella pyrkimyksemme on hyödyntää onnistuneet puolustukset vielä tehokkaammin nopeina tai puolinopeina hyökkäyksinä. Olimme sillä osa-alueella viime kaudella jo kohtuullisia, nyt tavoitteena on erinomaisuus.

Poikolalla on kasassa nyt monipuolinen pelaajanippu jota hän voi peluuttaa usealla eri tavalla.

– Parrom pystyy puolustamaan pelipaikkoja 1-4. Meidän kaikki pelaajat ovat vähintään kahden, monet kolmen ja jopa neljän eri pelipaikan puolustajia. Se mahdollistaa lukuisien eri viisikoiden käytön jopa otteluiden ratkaisuhetkillä. Tämä yhdessä pelaajiemme urheilullisuuden kanssa auttaa pitämään kovaa intensiteettiä ja antaa meille mahdollisuuden olla sarjan aggressiivisimmin puolustava joukkue. Ilman sitä meidän on turha haaveilla mestaruuskamppailusta huippukovia vastustajia vastaan.

Parrom pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla ja Poikola ennakoi pieniä sopeutumisvaikeuksia, mutta hänellä on kärsivällisyyttä tuoreimman tulokkaan kanssa.

– Kahden yliopistovuoden jälkeen ja useiden agenttien mielestä myös valmistuttuaan Parromista piti tulla NBA-pelaaja. Pelattuaan kauden NBA:n kehitysliigassa mies on päättänyt alkaa rakentamaan uraa Euroopassa. Siinä Pyrintö on kovaa harjoittelevana ja kilpailullisena joukkueena erinomainen aloituspiste. Toki miehen pelaamattomuus Euroopassa vaatii alussa kärsivällisyyttä. Se ei ole meille ongelma. Tarkoituksenamme on olla paras joukkue vasta keväällä, korostaa Poikola.