Kaksi ensimmäistä otteluaan Korisliigassa hävinnyt Tapiolan Honka kohtaa maanantai-iltana vieraskentällä sarjan suurimman ennakkosuosikin, Bisons Loimaan.

Tuomas Iisalon luotsaama Honka kärsi sarjan avauskierroksella selvän tappion Pyrinnön vieraana. Lauantaina kotikentällä Katajaa vastaan nuori espoolaisjoukkue oli selvästi valmiimpi, mutta kärsi kismittävän 88-93 tappion Pekka Salmisen suojateille. Lauantain ottelu ratkesi lopulta Teemu Rannikon haamukolmoseen ottelun viimeisellä minuutilla. Hongan pelissä oli kuitenkin jo paljon positiivista. Nuori joukkue kehittyy ja hitsaantuu yhteen paremmin ja paremmin, mitä pidemmälle kausi etenee.

Hongan päävalmentaja Iisalo tietää Bisonsin vahvuudet.

– Bisons pelaa huomattavasti korkeampitempoisempaa koripalloa kuin viime kaudella. Heillä on kentällä koko ajan kaksi pointtia, jotka pystyvät käyttämään palloskriinejä. Tuukka Kotin puuttuminen vaikuttaa varmasti heidän puolustuspeliinsä, mutta hyökkäys tuntuu olevan kunnossa, Iisalo kertoo Hongan sivuilla.

Honka lähtee kahden edellisen ottelun tapaan Loimaalle vajaamiehisenä. Anton Odabasi on loukkaantumisen takia varmasti sivussa. Hänen toipumisajastaan ei ole tarkkaa tietoa. Tero Laitinen ja Ville Puotila ovat hyvää vauhtia toipumassa omista loukkaantumisistaan, mutta Loimaalla heitä ei suurella todennäköisyydellä vielä kentällä nähdä. Oman mausteensa otteluun tuo Hongan sentteri Ike Udanohin paluu Loimaalle, jossa mies pelasi viime kevätkauden. Hongan puolustus joutuu kovaan testiin, sillä Bisonsin hyökkäys on pelottavan tehokasta. Lauantaina Espoossa palloskriinipuolustus toimi ajoittain erinomaisesti ja saman pitää jatkua myös maanantaina.

– Avainasemassa on Bisonsin kahden palloskriinipelaajan pysäyttäminen sekä heidän urheilullisten laitureiden puolustaminen. Lisäksi meidän pitää omassa hyökkäyspelissämme pystyä vastaamaan heidän urheilullisuuteensa, Iisalo pohtii.