Biisonien VTB-pelien alkamisessa ei voida puhua pehmeästä laskusta. Loimaalaiset saavat todellisen tulikasteen, kun lauma kohtaa ensimmäisessä vierasottelussaan moskovalaisen TsSKA.

TsSKA on todellinen venäläisen koripalloilun jättiläinen. Seura perustettiin jo vuonna 1924 puna-armeijan sotilaskoulutuksen alaisuuteen. Se on voittanut Neuvostoliiton mestaruuden vuodesta 1945 lähtien 24 kertaa ja Neuvostoliiton kaaduttua Venäjän mestaruuden 21 kertaa. Kansainvälistäkin menestystä seura on nauttinut – TsSKA on voittanut mm. Euroliigan kausina 2005–2006 ja 2007–2008. VTB-Liigaa TsSKA on dominoinut edellisinä kausina – vuosien 2010, 2012, 2013 ja 2014 mestaruudet ovat menneet järjestäen moskovalaisseuralle. Vain vuoden 2011 mestaruus pääsi lipsahtamaan, mutta tuolloinkin TsSKA oli finaaleissa.

Moskovalaisten kokoonpanossa on neljä yhdysvaltalaista, yksi ranskalainen, yksi georgialainen, yksi serbialainen ja seitsemän venäläistä peluria. Eurooppalaista koripalloa seuranneille yksi tutuimmista nykypelaajista lienee yhdysvaltalaislaituri Kyle Hines. Hines edusti kausina 2011–2013 kreikkalaista superseuraa Olympiakosia.

TsSKA:n takakentällä peliä pyörittävät Milos Teodosic, Aaron Lee Jackson ja Ivan Strebkov. Serbialaistakamies Teodosic pelasi huimat MM-kisat ja hänet valittiin kesän MM-kisoissa tähdistöjoukkueen.

Biisoneilla on tekemistä varsinkin pelikovuudessa. Bisons pystyy hyvällä pelillä haastamaan TsSKA:n hyökkäyspäässä, mutta puolustuksessa ollaan heikoilla, mikäli kovuutta ei löydy. Pituuskamppailun Bisons häviää (keskipituudet: TsSKA 199 cm, Bisons 193 cm), joten oikea-aikainen sijoittuminen puolustuksessa ja levypalloissa on ensiarvoisen tärkeää.

Ottelusta tulee vaikea, mutta kukaan ei väittänytkään VTB-taipaleen olevan helppoa. Joukkue odottaa innolla uusien haasteiden kohtaamista.

– Onhan tämä meille huikea mahdollisuus. Jos haluat tulla parhaaksi, sinun täytyy voittaa parhaat silloin, kun he ovat parhaimmillaan, Greg Gibson filosofoi Bisonsin sivuilla.