Venäläisestä vieraanvaraisuudesta ei ollut tietoakaan, kun moskovalainen TsSKA isännöi Bisonsia tämän ensimmäisessä VTB-ottelussa. Tylyt isännät pitivät pisteet naapurimaassa lopulta 29 pisteen erolla.

TsSKA otti pelin haltuunsa heti ensimmäisellä neljänneksellä. Moskovalaiset karkasivat erän puolessa välissä kymmenen pisteen karkumatkalle. Travis Nelson (18/4/1t) onnistui kaventamaan eron kuuteen kovilla koreillaan. Erän lopussa Vitali Fridzon (10/2/2/1r) masensi loimaalaiset viidellä perättäisellä pisteellään. Ensimmäisen neljänneksen lopuksi eroa oli 16 pistettä (30–14).

Isäntien tahti ei laantunut. Vaikka Bisons pystyikin tekemään pisteitä luovilla hyökkäyksillä – Ian Hummerin (11/7) näyttävä slam dunk kruununjalokivenä – hivuttautui TsSKA vähä vähältä kauemmas. Puoliaikatauolla ero oli 22 pistettä.

Toisella puoliskolla Biisonien puolustus toimi paremmin. Loimaalaiset saivat kaivattuja stoppeja ja pystyivät viimeistelemään vastaiskukoreja. Valitettavasti hyviä jaksoja seurasi usein TsSKA:n ruuvin kiristys eikä ero päässyt pienenemään.

– Puolustuksemme toimi jo paljon paremmin kuin aikaisemmin, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson sanoi seuran sivuilla.

Vaikka lopullinen piste-ero tuntuukin äkkiseltään suurelta, ei Bisonsin tarvitse hävetä esitystään. Kannattaa muistaa, että TsSKA operoi kymmenkertaisella budjetilla Bisonsiin verrattuna.

– Hävisimme TsSKA:lle vähemmän kuin Panathinaikos sunnuntaina. Tämä oli hyvä alku kaudelle. Teimme asioita hyvin, mutta myös huonosti. Peli antoi luottamusta tulevaan ja tätä voi käyttää opetusvälineenä, Gibson totesi.

Koko Bisonsin kenttämiehistö sai kokea onnistumisen hetkiä. Erityisen hyvin selviytyivät Travis Nelson ja Matti Nuutinen (15/6/2r). Nelson pisti isäntien sentterit koville ja osoitti olevansa VTB-tason peluri. Nuutinen taas pelaa unelmiensa kautta.

– Matti näytti, että pystyy pelaamaan kauempanakin korista. Hän teki hyvää työtä puolustaessaan Sonny Weemsiä. Travis taisteli täysillä koko illan, eheä suoritus, Gibson kehui.

– Useammallakin meidän pelaajalla oli hyviä hetkiä. Ian väläytteli taitojaan, Aaron (Johnson) (10/2/6/3r) ja Antto (Nikkarinen) (5/4/2) saivat onnistumisia, Gibson lisäsi.