Vilpas matkasi keskiviikkona Kauhajoelle ja pelasi ihan mukiinmenevän ottelun. Se jäi vaan liian pieneksi ja kun heittopeli ei ollut isäntien luokkaa, Vilppaan kuivat kaudet Kauhajoella saivat jatkoa pistein 91-78 (38-32).

Vilppaasta Sakari Salminen pelasi upean ottelun upottaen ennätyspisteensä (15) liigatasolla. Perniöstä lainassa ollut Paul Harrison pelasi Vilppaan paidassa viimeisen pelinsä ja seurassa odotellaan uutta sisäpelaajaa maahan viikonloppuna.

Vilpas pääsi pitkästä aikaa parhaalla kokoonpanollaan matkaan. Joukkue huutaa toki ”omaa” sisäpelaajaa, mutta helpotusta tuskaan on tulossa. Mikäli esteitä ei ilmaannu, uuden sentterin pitäisi olla Salossa viikonlopun aikana. Ensimmäinen ottelu olisi edessä ensi viikon lauantaina Salohallissa Lapuan Kobria vastaan.

Salminen on ”joutunut” paikkaamaan puuttuvaa sentteriä ja tehnyt sen erittäin hyvin. Kauhajoella esitys (15/1) oli erinomainen – kakkoset 3/4, kolmoset 2/3, vaparit 3/4.

– Lähdettiin peliin pienemmällä viisikolla ja yritimme olla nopeampia kuin isokokoinen vastustaja. Pääsin vetämään pari vapaata alussa ja se nosti itseluottamusta. Jäätiin korin alla hieman pieniksi, mutta sinnittelimme iskuetäisyydellä. Ei ihan riittänyt, harmitteli Salminen Vilppaan sivuilla.

Päävalmentaja Mikko Tupamäki harmitteli joukkueensa heittopeliä.

– Kaikki kunnia vastustajalle. Se pisti pallot sisään silloin kun piti pistää. Ei me pelattu mitään huonoa peliä. Ei hävitty levypalloja pystyyn (34-27) ja pidettiin pallosta huolta (7 menetystä). Pelin lopputulos kulminoitui meidän heittopeliin. Luotiin kyllä riittävän hyviä paikkoja, mutta kylmäpäisyys puuttui. Karhua ei voi täällä voittaa näillä kolmosprosenteilla. Kauhajoki on paha paikka pelata, ihan ok ei riitä, myönsi coach Tupamäki.