Kouvojen perjantai-illan vieraaksi saapuu kaukaisia sukulaisia aina pääkaupungista saakka, kun sarjanousija Seagulls vierailee ensimmäistä kertaa Mansikka-aholla.

Pöytä on katettu valmiiksi luolansuulle ja saa nähdä onnistuuko häikäilemätön lokki nappaamaan juhlapöydästä sardiinin vai päätyykö se sitä yrittäessään metsän valtiaan hampaisiin.

– Seagullsien nousu Korisliigaan on erittäin hieno asia koko lajin kannalta. Seuran uudet puuhamiehet ovat Kouvojen tapaan rikkomassa normaalin urheilutapahtuman rajoja ja tuovat mukanaan myös vieraspeleihin raikasta tuulahdusta. Ja onhan meidän pikkupaikkakuntalaisten aina vastapainona puhallettava yhteen hiileen ja näytettävä stadilaisille mikä voima meistä löytyy, Kouvojen kapteeni Ville Kaunisto illan vastustajasta heittää Kouvojen sivuilla.

Seagullsien alkutaival Korisliigassa ei ole ollut mutkaton. Joukkue on hävinnyt molemmat pelaamansa ottelut, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että joukkueessa on runsaasti potentiaalia heti ensimmäisenä pääsarjakautenaan.

– Kouvot on varsinkin kotonaan tunnetusti erittäin vahva joukkue. Joukkue on erittäin hyvin valmennettu ja joukkueesta löytyy paljon kokeneita pelaajia. Puolustuksen ja levypallopelin on toimittava, jos haluamme lähteä Mansikka-aholta pisteet taskussa. Lisäksi hyökkäyksessä on pelattava hyvällä itseluottamuksella. Mansikka-aho on perinteikäs pelipaikka ja palaaminen sinne helsinkiläisen joukkueen kanssa, liiankin pitkän tauon jälkeen, tuntuu hienolta. Kouvolassa on koripallokulttuuria ja Mansikka-aho on yksi perinteikkäimmistä halleista, Gullsien päävalmentaja Mikko Larkas kehaisee.

Kaunisto toivoo Kouvojen olevan parhaimmillaan kotikentällään kotiyleisen edessä.

– Kyseessä on molemmille joukkueille erittäin tärkeä ottelu. Vaikka koti- sekä vieraspelin voitosta tulee yhtä monta pistettä, on tärkeää, että yhdessä yleisön kanssa teemme Mansikka-ahosta meidän kotimme, paikan mistä pisteitä ei vierasjoukkue mukaansa ota. Me tulemme kentällä jatkamaan oman identiteetin ja konseptin vahvistamista. Eli keskitymme tekemään asiat, joihin voimme itse vaikuttaa niin hyvin, ettei pelin jälkeen tarvitse jossitella esimerkiksi mahdollisia tuomarivirheitä tai vastustajan onnekkaita pomppuja.