Tampereen Pyrintö kohtaa kauden toisessa kotiottelussaan lauantaina Salon Vilppaan. Ottelu alkaa Pyynikin palloiluhallissa klo 17:00.

Pyrintö aloitti kauden kotivoitolla Tapiolan Hongasta (90-67), mutta on sen jälkeen kärsinyt kaksi perättäistä vierastappiota (Karhu, Kataja). Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola on ollut pettynyt joukkueensa esityksiin puolustuspäässä, koska kahdessa edellisessä ottelussa Pyrintöä vastaan on tehty yli 90 pistettä. Poikola on kuitenkin painottanut, että tilanne on ollut hankala, koska joukkue ei ole päässyt harjoittelemaan lopullisella kokoonpanollaan käytännössä lainkaan.

– Vaikka tekemisemme ei ole vielä näyttänyt kovin hyvältä, pelissämme on paljon elementtejä, jotka lupaavat hyvää. Meillä on erittäin lahjakas ja urheilullinen ryhmä, mutta se ei pelkästään riitä, vaan tarvitsemme yhteisiä harjoituskertoja ja myös otteluita yhdessä, Poikola korostaa Pyrinnön sivuilla.

Pyrinnön joukkue ei ole vielä aivan täydessä iskussaan, sillä Kevin Parrom liittyi joukkueeseen vasta hiljattain ja Osku Heinonen haki pitkän loukkaantumisen jälkeen pelituntumaa Divarista.

– Parrom liittyi ryhmäämme viime keskiviikkona. Oskun olisi tarkoitus pelata vielä pari ottelua divaria, mutta hän on ollut jo pidempään reenivahvuudessa. Jokainen yhteinen tapahtuma vie meitä varmuudella eteenpäin. Sillä mentaliteetilla lähdemme kohtaamaan myös Saloa. Jätämme varsinaisen scouttaamisen vähemmälle ja puhumme vain oman konseptimme toteutuksesta, Poikola pohtii.

Vilpas on pelannut suhteellisen hyvin alkukaudesta eikä Pyrinnöllä ole varaa aliarviointiin, vaikka se nihkeästä alkukaudesta huolimatta onkin ottelun ennakkosuosikki.

– Saloa vastaan toistuu nykykoripallossa tutut teemat. Joukkueella on taitavia takamiehiä, joiden palloscreenpelaamiseen pitää pystyä vastaamaan. Auttamisen pitää toimia niin, ettei kaukoheittäjät saa liian vapaita heittoja. Sen jälkeen pitäisi vielä ottaa levypallot. Siinä se meidän teema tuohon matsiin onkin. Yksinkertaisia asioita näin paperilla, mutta toistaiseksi käytäntö ei ole vielä ollut ihan sitä mitä pitäisi. Luotan siihen, että jo huomenna (lauantaina) on parannusta nähtävissä, Poikola päättää.