Kahdella jenkillä Pyynikille matkannut Vilpas ei pystynyt lauantaina haastamaan Pieti Poikolan ryhmää. Vilpas ei osunut oikein mistään ja Pyrinnöllä oli suhteellisen helppo iltapuhde napata kauden toinen voitto lukemin 77-53.

Ottelu ratkesi jo ensimmäisellä puoliajalla, jonka Pyrintö voitti 35-19. Vilppaan kannalta päivän paras hetki koettiin puoliajalla, jolloin saapui tieto uuden jenkkivahvistus Juan Pattillon laskeutumisesta Helsinki-Vantaalle. Voisi kuvitella, että ensi lauantaina nähdään hieman erinäköinen Vilpas Lapuaa vastaan.

Kakkosten prosentti 29.4 prosenttia puhuu omaa kieltään viimeistelyn huolellisuudesta. Lay-upit ohi, mid-rangerit ohi… 16 pisteen taukotappio jopa imarteli vieraita.

– Emme olleet fyysisesti emmekä henkisesti valmiita tähän peliin. Ei saatu helppoakaan heittoja sisään ja se vaikutti myös puolustuspäähän. Pyrintö oli hyvä, me emme olleet riittävän hyviä siihen vastaamaan, harmitteli Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki salolaisten sivuilla.

Toinen puoliaika alkoi samassa hengessä (38-19), mutta Sami Ikävalkon esimerkillä Vilpas nousi yhdeksän pisteen päähän ja Poikola oli pakotettu aikalisälle. Se tehosi ja kotijoukkue lähti uudelleen lentoon Antero Lehdon johdolla. Ensiksi lukemiin 45-29 ja viimeiselle tauolle poistuttaessa ero oli kasvanut jo 22 pisteeseen 54-32. Päätöskymppi ei enää tilannetta muuttanut ja pisteet Tampereelle 24 pisteen erolla.

Vilppaasta ei onnistujia löytynyt. William Walker kokosi nätit tilastot 17/10, mutta jäi pisteittä toisella ja kolmannella jaksolla.

– Ei oltu valmiita prässäävään puolustukseen ja missasimme paljon vapaita heittoja, tiivisti Walker Pyynikin illan.

Darren Duncan (8/1) ei päässyt lentoon missään vaiheessa. Damon Williamsin kanssa pienen opetuskeskustelun pitänyt Jukka Kataja (11/7), Sakari Salminen (8/7), Sami Ikävalko (7/0), Vesa-Pekka Laine (2/0) ja Jesse Virtanen (0/1) olivat muut tehoille päässeet. Samu Kaaresvirta oli jo valmiiksi kipeä ja pienen parkettivisiitin jälkeen veti siviilit päälle.

– Väsymystaistelua tämä oli. Uusi pelaaja on maassa ja nyt meillä on viikko aikaa treenata ennen Lapua-peliä, totesi Tupamäki.