Kouvot ei onnistunut nappaamaan kauden ensimmäistä vierasvoittoaan keskiviikon liigakierroksella Joensuussa. Isäntäjoukkue Kataja tuli otteluun erinomaisesti valmistautuneena ja vei peliä lähes täydet 40 minuuttia voittaen väännön lopulta lukemin 87-78 (41-36).

Kouvot onnistui paikoitellen haastamaan kotijoukkueen ja viemään ottelua, mutta koko ottelun kestävä tasapainoinen suoritus antaa edelleen odottaa itseään.

Kouvojen tämän hetken haasteet voidaan hieman yksinkertaistaen jakaa kolmeen kategoriaan: 1) pallonmenetykset ja huonohkot/vaikeat hyökkäyspään ratkaisut, joista vastustaja pääsee juoksemaan nopeita, 2) hyökkäyksessä kuljetetaan ja riplaillaan vielä liikaa, pallonliike puuttuu eikä näin päästä niihin tilanteisiin joita haetaan ja 3) konseptin mukainen hyökkääminen joukkueena ontuu osin edellä mainitusta syystä ja hyökkäys menee liikaa yksilöiden kautta eikä joukkueena kuten halutaan. Osin edellä mainitut kolme seikkaa ruokkivat toinen toistaan.

– Pallonmenetysten määrä oli suuri, mikä mahdollisti vastustajan vastahyökkäykset ylivoimalla. Runsaat menetykset ovat meille rankkoja tällä hetkellä myös henkisesti. Tällä ottelutahdilla harjoittelu ei ole ollut optimaalista, joten peli ei ole vielä valmista. Me tarvitsemme treeniä ottelukiireen keskelle. Meillä oli palloscreen-puolustuksessa hyviä elementtejä, mutta se ei riittänyt. Kataja pelasi hyvän pelin, onnittelut heille siitä, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen pohti Kouvojen sivuilla.