Korisliigassa pelataan perjantain ja lauantain aikana täysi kierros. Kierroksen ehdoton huippuottelu pelataan Tampereella, kun hallitseva mestari Pyrintö kohtaa Bisonsin.

Kierros pyörähtää käyntiin jo perjantaina, kun tappioitta oleva KTP isännöi Tapiolan Honkaa. KTP on voittanut kaikki pelaamaansa neljä ottelua ja Hongalla on saldona tähän mennessä yksi voitto.

Lauantaina Lahdessa kotijoukkue Namika yrittää saalistaa kauden avausvoiton vielä tappioitta olevan Katajan kustannuksella. Kouvot saa kotikentälleen mielenkiintoisessa ottelussa Karhun ja Vilpas hyökkää Korikobrien kimppuun Salossa.

Bisons palaa pitkän VTB-kiertueen jälkeen kotimaan kamaralle ja matkaa Tampereelle, jossa se kohtaa Pyrinnön. Loimaalaiset olivat reilun viikon reissussa VTB-liigan tiimoilta ja saldona oli kolmesta kovasta ottelusta kolme tappiota. Pyrintö sen sijaan aloitti ottelunsa Baltian liigassa viikolla ja nappasi avausottelustaan voiton.

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola pitää lauantain ottelua erinomaisena mittarina Pyrinnön nykykunnolle.

– Loimaa on varmasti kokoonpanoltaan ja rutiinitasoltaan tämän hetken kovin joukkue sarjassamme. On mukava päästä mittaamaan tasoamme kotikentällä. Olemme nyt saaneet muutaman harjoituksen alle lopulliselle joukkueellemme. Kehitys ei yleensä ottaen urheilussa tapahdu nopeasti, mutta toisaalta tässä vaiheessa meillä on menossa vasta peruskonseptimme opettelu ja selkeytys. Siksi lyhyellä tähtäimellä jokainen yhteinen tapahtuma saattaa viedä meitä yllättävänkin paljon eteenpäin. Jokainen uusi harjoitus ja ottelu on meille mielenkiintoinen tapahtuma, joita odotan innolla, Poikola pohtii Pyrinnön sivuilla.

Pyrinnön uusin jäsen, Kevin Parrom, on ollut viimeisessä kahdessa ottelussa hyvällä pelipäällä. Poikola kuitenkin haluaa painottaa, että Parromilla on vielä paljon opittavaa.

– Toistaiseksi Kevin pelaa kuin D-liigassa ja tämä oli tiedossa. Emme signanneet kokemusta, vaan potentiaalia, ja uskon uuden systeemin oppimiseen menevän pari kuukautta. Tässä vaiheessa kautta en odota häneltä vielä ihmeitä. Kyseessä on hyvä pelimies, mutta vie oman aikansa oppia eurokoriksen tavoille ja Pyrinnön konsepti.