Mansikka-aholle saapunut 977-päinen kotikatsomo sai nauttia lauantai-illan Korisliigakierroksella viihteestä koko rahan edestä. Kouvot voitti vauhdikkaan ottelun tiukkojen vaiheiden jälkeen pistein 91-83 (38-39).

Erinomaisen ottelun pelannut Ville Kaunisto nosti myös Kouvojen nuorten kaartin esiin.

– Meidän nuoret näyttivät tänään taitonsa ja he pelasivat niin hyvin, että meillä oli varaa pitää muutama yhdysvaltalainen penkillä. Sitä kautta se ryhmä, joka on ollut pidempään yhdessä, pystyi toteuttamaan hyökkäyspäässä yhteistä kuviota hienosti, Kaunisto pohtii Kouvojen sivuilla.

Kouvot onnistui selättämään ottelussa paitsi vastustajan myös alkukauden perisyntinsä. Menetyksiä kirjattiin vain kahdeksan joista ainoastaan kolme ottelun toisella puoliajalla. Puolustuksen intensiteetistä ja taistelusta kertovat puolestaan yhdeksän riistoa ja niin ikään yhdeksän heiton torjuntaa.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen oli erittäin tyytyväinen kapteeninsa otteisiin.

– Ensimmäisenä pitää nostaa esille Kauniston Ville. Hän puolusti viimeiset 15 minuuttia Devonne Gilesia, joka on yksi sarjan parhaita 5-paikan pelaajia. Sen jälkeen kun Ville oli saanut puolustuksessa kaksi stoppia Devonnea vastaan niin viimeisen 13 minuutin aikana sanoin muille pelaajille, että älkää auttako. Näin me pystyttiin pysymään paremmin Karhun heittäjissä kiinni ja jätettiin Ville painimaan tuulimyllyjä vastaan. Se oli Villeltä ihan uskomaton suoritus sillä harvoin tuon tason kaveria (Giles) pysäytetään 1vs1 pelissä. Villelle tästä hirveän iso sulka hattuun. Ville on kärsinyt alkukaudesta siitä, että meidän joukkuepelaaminen ei ole vielä kaikkien pelaajien takaraivossa. Saadaan toki hienoja suorituksia, mutta ne on aina yksilösuorituksia. Tänään löydettiin viimeiselle 15 minuutille sellainen viisikko, jonka kanssa otettiin käyttöön vanha hyökkäyskuvio jota ei ole vielä paljoa käyty läpi uusien pelaajien kanssa. Sillä saatiin oma hyökkäyspeli rullaamaan ja hymy Villen kasvoille. Sitten vielä Alexander Madsen ja Tuomas Hirvonen, aivan uskomaton

– Me voitettiin tänään äärimmäisen kova joukkue. Karhu on hyvin valmennettu ja meitä kokeneempi joukkue jossa on paljon hyviä elementtejä. Voisi jopa sanoa, että tämä oli yleisölle varmasti aika hyvää viihdettä. Me oltiin köysissä pitkän aikaa ja pystyttiin nousemaan sieltä voittoon. Ei varmaan jäänyt yleisössä kukaan kylmäksi. Se (yleisö) on kuitenkin se suurin asia minkä takia tätä tehdään. Oli hienoa että saimme pelata näin hyvää vastustajaa vastaan ja hienoa pystyimme voittamaan sen. Asiantunteva yleisömme varmasti ymmärtää, että tämän kauden Karhun voittaminen on äärimmäisen kova juttu.