Lauantaina Salohallille saapuneet 1190 katsojaa eivät nähneet hehkutettua Juan Pattillo -showta. Uusi viikinkivahvistus osoitti, että potentiaalia löytyy, heitti 13 pistettä ja iski yhden komean donkin. Sen sijaan yleisölle tarjoiltiin hyvin latautunut Vilpas, joka suorastaan leikitteli Lapuan Kobrien kustannuksella. Shown varasti 27 pistettä heittänyt William Walker, jolle Darren Duncan antoi mainiota taustatukea. Vilppaan kotitili säilyi puhtaana 94-73 (52-33) voitolla.

Voittajien ykkösenä palkittiin William Walkerin, josta on muodostumassa Vilppaalle todellinen kultakimpale.

– Hyökkäyksellisesti hyvä peli meiltä. Pallo liikkui, pistettiin Lapuan puolustus liikkeeseen ja saatiin paljon vapaita heittoja, ottelun ykköstykki kiitteli Vilppaan sivujen mukaan.

Jos oli Walker hyvä, samaa voi sanoa kämppäkaveri Darren Duncanista (18/4/6 syöttöä). Takamies todisti taas kerran olevansa nimenomaan pelinjohtaja. Hän ei tee tyhmiä ratkaisuja ja pelinjohdon ohella pystyy omiin ratkaisuihin.

– Tapa jolla Darren pelaa, hän on tavallaan meidän kakkoscoach. Hän lukee kenttää loistavasti ja löytää syötöillään oikeat pelaajat. Hän on täydellinen pelinjohtaja, totesi Walker Duncanista.

Vilpas oli erityisen terävä kaaren takaa, josta osuttiin 52% tarkkuudella. Oliko Vilppaan taktiikkana heittää paljon kolmosia?

– Taktiikkana oli, että otetaan se minkä vastustajan puolustus antaa. Tänään saatiin paljon hyviä heittopaikkoja ja jätettiin niitä jopa ottamatta. Aika sekavaa touhua se oli, päävalmentaja Mikko Tupamäki totesi.

Tupamäki toivoi parempaa tuoreelta vahvistukseltaan Pattillolta.

– Rehellisesti sanottuna Pattillo oli tänään huonompi kuin yhdessäkään treenissä viikon aikana. Ensimmäinen peli, väsymystä… Aika paljon jäi petrattavaa. Pitkään tullaan maanantaina istumaan videoiden parissa ihan kahden kesken, Tupamäki arvioi.

– Tänään tärkeintä oli, että pääsimme juoksemaan. Meillä on kolme yksinkertaista asiaa, joita me halutaan hyökkäyksessä – lay-uppeja, isolle miehille front-rim -asemia ja kolmosia. Niistä otetaan ne, jotka puolustus meille antaa, valotti päävalmentaja ajatuksiaan.