Bisons onnistui kaappaamaan ensimmäisen voittonsa VTB United Leaguessa – ja millä tavalla. Sunnuntaina oli Bisonsin ensimmäinen VTB-kotiottelu ja emoseura LoKoKon 50-vuotisjuhlapäivä. Ennakkoasetelma oli legendaarinen. Sadulla oli myös onnellinen loppu, sillä Bisonsin ensimmäinen voitto kirjattiin huikealla 23 pisteen erolla.

Bisons ratkaisi ottelun toisella neljänneksellä eikä sen jälkeen enää katsonut taakseen, vaan karkasi selvään voittoon.

– Onnittelut vastustajallemme. He olivat parempi joukkue tänään ja ansaitsi voittaa, Minskin päävalmentaja Andrei Krivonos myönsi Bisonsin sivujen mukaan.

– Menetimme keskittymisen ja kurinalaisuuden. Bisons pelasi paljon paremmin levypalloissa. Tällaisella pelillä ei voi voittaa VTB:ssä, hän moitiskeli.

Bisons olikin levypalloissa erinomainen. Se voitti tilastokategorian luvuin 41 – 28.

Krivonos muistutti mediaa joukkueensa nuoruudesta, mutta se ei ollut syy tappiolle. Vanhemmatkaan pelurit eivät saaneet puhtaita papereita.

– Olemme nuori joukkue, mutta kokeneemmat pelurimme olivat pettymys tänään.

Greg Gibson suorastaan säkenöi onnistumisen iloa. Onnettoman Pyrintö-pelin varjo oli pyyhitty pois.

– Käskin pelaajia unohtamaan ja jättämään sen taakseen. Hyvät joukkueet pystyvät nousemaan huonon esityksen jälkeenkin takaisin.

Yllätysmomentti oli Gibsonin mukaan loimaalaisten puolella.

– Eilisen (lauantaisen) jälkeen kukaan ei odottanut tätä meiltä. Vastustajamme sai levätä ja nauraa katsoessaan meitä telkkarista. Niin minä ainakin olisin tehnyt heidän asemassaan, hän hauskuutti kuulijoitaan.

Bisonsilla oli selvästi kentällä hauskaa. Gibsonilla oli hieman epäortodoksinen metodi pelihuumorin löytämiseksi.

– Ennen peliä kysyn kaikilta olivatko he väsyneitä. Kaikki vastasivat, etteivät olleet. Sen jälkeen pyysin pelaajia antamaan jollekin toiselle joukkuekaverille halin. Meillä oli joukkohalisessio ennen peliä.

Hellyydenosoitukset tepsivät, sillä Bisonsilla oli kenttä täynnä tähtiä. Takamiehet Antto Nikkarinen (13/1s) ja Roope Ahonen (8/4/3/2r) olivat sisuuntuneet lauantain alisuorittamisesta ja loistivat kentällä. Myös Aaron Johnson (6/3/7/1r) onnistui pelinrakentamisessa erinomaisesti, siitä todisteena seitsemän koriin johtanutta syöttöä.

– Oma henkilökohtainen tavoitteeni ennen kauden alkua oli johtaa sekä VTB-liigan että Korisliigan syöttötilastoa. Sellainen minä olen – nautin. että pystyn luomaan kavereilleni tekopaikkoja ja onnistumisia, Johnson jutteli.