Tampereen Pyrintö jatkaa Baltian liigassa puhtaalla pelillä. Pyrintö kaatoi toisessa BBL-ottelussaan latvialaisen Jurmala/Fenikssin Pyynikillä huikean heittopelin turvin 79-69. Voiton viimeisteli Damon Williams, joka pisti ottelun lopussa stopin vieraiden kirille upottamalla ottelun viisi viimeistä pistettä.

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon, mutta löysi myös parannettavaa.

– Tästä pelistä tulee mieleen viime kaudella ensimmäinen pelimme Baltian liigaa Jekabpilsia vastaan. Silloin ensimmäisellä puolikkaalla hävisimme levypallot ja yritimme päästä mukaan toisella puolikkaalla, mutta se ei riittänyt. Tänään kun johdimme koko ajan, ei tarvinnut nostaa tasoa aggressiivisemmaksi levypallojen häviämisestä huolimatta. Aikalisän jälkeen saimme puolustuksemme aggressiivisemmaksi Kevin Parromin johdolla. Tällä kovuuden tasolla emme pärjää, mutta toisaalta kovuus on myös seuraus. Jokainen pelaajamme haluaa kuitenkin pelata täysillä. Tästä pelistä jää paljon kehitettäviä pieniä asioita, Poikola pui Pyrinnön sivuilla.

Poikola antoi tunnustusta myös vastustajille.

– Vastustaja pelasi hyvin. Pallo kiersi. 17 hyökkäyslevypalloa on järkyttävä lukema. Toisaalta me pääsimme vain viisi kertaa vapaaheittoviivalle. Paljon on vielä tekemistä. Olemme hyvin alkuvaiheessa alkaen pelaajien keskinäisestä luottamuksesta kentällä.

Jurmalan päävalmentaja Arnis Vecvagars kehui myös Pyrinnön peliä

– Onnittelut Pyrinnölle voitosta. Missasimme tänään kolmosia, mutta se tarjosi tilaisuuksia ottaa levypalloja. Pelimme on nopeaa pallon kierrätystä ja yritimme tänään pelata joukkueena. Meillä ei ole välttämättä niin taitavia yksi vastaan yksi -pelaajia, joten joudumme etsimään aina vapaata heittopaikkaa. Pyrintö otti ratkaisuja kolmen pisteen kaaren takaa ja sai meidät vaikeuksiin aggressiivisella puolustuksella. Avainhetkillä menetimme muutaman kerran pallon korin alla. Baltian liigan pelit ovat osalle pelaajistamme ensimmäisiä kansainvälisiä pelejä. Joka pelissä täytyy olla valmis.