Pyrinnön alkukauden kaikissa otteluissa esiintynyt 201-senttinen Asenso Ampim siirtyy Pyrinnöstä välittömästi Etelä-Korean sarjassa pelaavan Samsung Thunderin vahvuuteen.

Ampim esiintyi Korisliigassa kuudesti kirjauttaen 15,0 pistettä ja 10,0 levypalloa ottelua kohden. Kolmessa BBL-ottelussa vastaavat tilastot puolestaan olivat 13,7 ja 5,7.

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola korosti, että agentin siirtopyyntöön oli lopulta helppo suostua, koska joukkueeseen tulee olla sataprosenttisen sitoutunut.

– Asenso oli mielenkiintoinen tuttavuus. Miestä voidaan varmasti kutsua huippulahjakkuudeksi ja osittain hän alkoi jo meidän kanssa lunastamaan lupauksia. Sopimuksentekohetkellä oli tiedossa, että sainaamme upsidea, jonka saavuttaminen olisi vaatinut koko kauden kovan työn. Nyt jää selvittämättä kuinka pitkälle Asenson kanssa olisimme menneet, Poikola toteaa Pyrinnön tiedotteessa.

– Sinänsä olen iloinen miehen puolesta, että hän sai taloudellisesti huippuluokan sopimuksen Koreasta. Ehkäpä kehittymisensä takia Asenson olisi kannattanut jäädä Pyrintöön, mutta se ei ole enää minun murheeni. Emme missään nimessä halua pitää täällä pelaajaa, joka ei ole sataprosenttisen sitoutunut kehittymisen ja sitä kautta menestyksen tavoitteluun kanssamme. Pyrinnön menestys perustuu joukkuekonseptin täydelliseen toteuttamiseen ja kovaan työhön. Ilman sydäntä se ei onnistu. Korean liigassa on amerikkalaisvahvistukselle kaudesta n. neljännesmiljoonan taalan minimipalkka, joten liikaa en siksikään halua moralisoida. Toivon hänelle vilpittömästi onnea tulevalla urallaan.

Pyrintö kohtaa näillä näkymin Lahden perjantaina ja lauantaina ilman kolmatta vahvistusta, mutta Pyrinnön joukkueenjohtajan Elisa Hakasen mukaan uuden pelaajan rekrytoinnissa ollaan hyvässä vauhdissa.

– Pelaajavaihdot kauden aikana eivät ole ikinä kivoja. Tämä on Asensolle hieno tilaisuus ja ilman muuta olemme tukemassa hänen lähtöä. Kun siirtosummasta päästiin yhteisymmärrykseen, asiat etenivät nopealla aikataululla. Uuden pelaajan kartoitus on hyvällä mallilla ja mielenkiintoisia nimiä on tarjolla.