Korisliigassa pelataan viikonloppuna tiiviiseen tahtiin pelejä. Ohjelmassa on viisi jännittävää kamppailua.

Pyrintö ja Namika Lahti pelaavat back to back –ottelut perjantaina ja lauantaina. Perjantaina joukkueet kohtaavat Lahdessa ja lauantaina ne iskevät yhteen Pyynikillä. Perjantain huippuottelussa ovat vastakkain Kataja ja Bisons, jotka yrittävät hakea paluuta voittojen tielle. Perjantain annin täydentää Kobrien ja Kouvojen kohtaaminen Lapualla.

Sunnuntaina Helsingissä vietetään korisjuhlaa, kun Seagulls ja Bisons taistelevat pisteistä Helsingin Jäähallissa Super Sunday –nimisessä tapahtumassa. Ottelun ympärille on rakennettu iso tapahtuma, jossa nähdään muun muassa naisten Korisliigan ottelu, artisteja sekä julkkisten välinen korisottelu. Päätapahtumana on kuitenkin mielenkiintoinen koripallo-ottelu, jossa sarjanousija Seagulls yrittää haastaa Bisonsin.

Seagulls avasi voittotilinsä edellisottelussa voitettuaan Kisahallissa Katajan. Helsinkiläisten päävalmentaja Mikko Larkaksen mukaan avausvoitto maistui makealta neljän tappiollisen ottelun jälkeen.

– Oli totta kai tärkeä saada avausvoitto. Se tuo joukkueelle itseluottamusta ja poistaa turhaa epäröintiä tiukoissa tilanteissa. Meillä on ollut mielestäni oikea suunta koko ajan ja henki sekä huumori ovat olleet hyviä ja avausvoitto oli tärkeä, Larkas painottaa SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Seagulls on päässyt nyt täysipainoisesti harjoittelemaan pari viikkoa ja palaset alkavat hiljalleen loksahdella kohdilleen.

– Meillä on ollut vaikea alkukausi muutosten takia, mutta nyt olemme päässeet harjoittelemaan kaksi viikkoa ilman mitään muutoksia. Menemme kohti oikeaa suuntaa ja meidän täytyy oppia voittamaan ja sitä kautta saada itseluottamusta. Epäonnistumisista päät lähtevät usein painuksiin.

Bisonsilla on kova vieraspeliruuhka, sillä torstaina loimaalaiset olivat Kotkassa, perjantaina Joensuussa ja sunnuntaina tie vie Helsinkiin.

– Heillä on laaja materiaalia ja paperilla Bisons on varmasti Korisliigan kovin joukkue. Heillä on lähes joka pelipaikalle heittää joko maajoukkuepelaaja tai kova jenkki. Oli heillä otteluruuhka tai ei, niin heillä on erittäin laaja rinki eikä se taso tipu, vaikka he vähän jakaisivat peliaikaa, Larkas tähdentää.

Salttu Forsström