Tampereen Pyrintö ja Namika Lahti kohtaavat toisensa perjantaina sekä lauantaina. Back to back -ottelut aloitetaan perjantaina Lahdessa ja lauantaina joukkueet iskevät yhteen Pyynikillä.

Pyrintö on voittanut Korisliigassa kolme edellistä otteluaan, mutta alla on Baltian liigasta tiukka 74-76-jatkoaikatappio liettualaiselle Pieno Zvaigzdesille. Joukkue lähtee otteluihin Namika Lahtea vastaan ilman Asenso Ampimia, joka siirtyi joukkueen vahvuudesta Etelä-Koreaan Samsung Thunderin joukkueeseen. Uuden vahvistuksen kartoitus on edennyt pitkälle, mutta Lahtea vastaan Pyrintö joutuu kuitenkin todennäköisesti pelaamaan kahdella vahvistuksella.

Yhdeksäntenä kahdella voitolla ja kolmella tappiolla majaileva Namika Lahti on esiintynyt viime aikoina todella pirteästi. Lahtelaiset ovat napanneet kahdesta edellisestä ottelustaan kaksi kovaa päänahkaa kaatamalla Bisons Loimaan sekä Kataja Basketin.

– Namika Lahti jatkaa siitä, mihin se on viime kaudella jäänyt. Se on tyylikäs ryhmä kentällä ja sen ulkopuolella. Lahtea vastaan on aina mukava pelata, sillä pelin ja vastustajan kunnioitus on molemmin puolista. Pelillisesti joukkue on hieman uusinut settivalikoimaansa paremmin nykyiselle ryhmälle sopivaksi. Se on erittäin hyvin organisoitu ryhmä, joka tietää kenelle hyökkäyksiä kannattaa pelata, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola kehuu Pyrinnön sivuilla.

– Viime kaudesta joukkueen luonne on muuttunut lähinnä Ilkka Vuoren ilahduttavan paluun myötä. Pitkästi loukkaantumisesta toipuminen vaatii veronsa, mutta Ilkka on parantanut ottelu ottelulta. Juuri Vuoren paluun myötä Lahti juoksee enemmän palloscreen-hyökkäyksiä, joissa on hyvä flow ja jatkumot mietitty huolella. Palloscreen-pelaamisen lisäksi lahtelaiset juoksevat settiä, jossa pelataan palloa sisään amerikkalaisvahvistus Ryan Wrightille. Puolustuksen avainkohdat ovatkin palloscreen- ja sisäpuolustus. Kaiken kaikkiaan meidän täytyy pystyä olemaan aggressiivisia, mutta kurinalaisia hakeaksemme pisteet kotiin Lahdesta, Poikola heittää.