Vilpas tiesi ennen Honka-peliä, että espoolaiset antavat tasoitusta Ronnie Clarkin verran. Yllätys sen sijaan oli Ike Udanohin pysyminen vaihtopenkillä koko ottelun ajan. Liekö se aiheuttanut, että 80-70 (41-27) voitosta huolimatta sarjapisteet jäivät Saloon varsin nihkeän esityksen päätteeksi.

Tämän myönsi myös Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki taiston tauottua.

– Nihkeäähän se oli. Kun vastustajalta puuttuu kaksi jenkkiä, heidän on helppo lähteä peliin ilman paineita. Olemme kokeneet saman moneen kertaan. Se on paineeton tila eikä ole mitään hävittävää vaan kaikki on tavallaan voitettavaa. Osasin odottaa, että pelistä tulee tosi nihkeä, Tupamäki myönsi Vilppaan sivuilla.

Nykyään joukkueiden on ilmoitettava kokoonpanonsa puoleen päivään mennessä, joten Ronnie Clarkin poisjäänti oli tiedossa.

– Valmistauduimme treeneissä kohtaamaan Clarkin ja Udanohin. Toisenkin poisjäännin jälkeen suunnitelmat muuttuivat ja pakka olikin aika sekaisin. Kun olet harjoitellut tekemään asioita näin, joudutkin muuttamaan asiat täysin. Se teki meidän puolustamisesta rauhatonta, kertasi Tupamäki.

Vilpas aloitti ihan mukavasti ja johti Hongan ensimmäisellä aikalisällä puhtaasti 9-0. Udanohin istuessa penkillä Honka jäi kovin pieneksi ja Vilpas pelasi palloa oikeaoppisesti korin alle. Etenkin William Walker pisti palloa pussiin aina pelivälineen saatuaan ja kokosi 11 pistettä avauskymppiin. Sami Ikävalko (7) antoi hyvää tukea. Kymppi Vilppaalle 25-14.

– Hyvä startti meiltä. Tarkoitus oli mennä sisään ja siinä onnistuttiin. Taisi pojille tulla olo, että tämä peli on taputeltu, arvioi Tupamäki.

Toisella jaksolla odoteltiin Vilppaan karkumatkaa, mutta sitä ei koskaan tullutkaan. Puoliaikaan mennessä kotijoukkue vei levypallot 24-11 ja ero kasvoi 14 pisteeseen, mutta sitä lopullista iskua ei koskaan nähty. Suurin syy oli Hongan liukkaat takamiehet Villematti Kopio (14) ja Emmanuel Ubilla (11), jotka rankaisivat viikinkejä aina tilaa saatuaan. Tauolle mentiin lukemista 41-27.

Vilppaan nihkeys jatkui läpi kolmannen jakson. Kopio (4) ja Ubilla (2) saatiin mukavasti kuriin, mutta nuori Okko Järvi nousi näyttävästi esiin heittämällä 11 pinnaa vieraille ja Honka kavensi eron viimeiselle tauolle yhdeksään pisteeseen 60-51.

Päätösjaksolla Honka nousi parhaimmillaan seitsemän pisteen päähän 77-70, mutta Vilppaan voitto ei ollut oikeasti uhattuna. Walkerin kolmonen 1:24 ennen summeria sinetöi pisteet Saloon.

– Meidän isoille miehille tuli selkeitä ongelmia puolustuksessa. Kopio ja Järvi pistivät todella kovia koreja sisään, antoi Tupamäki tunnustusta vieraille.