Kataja koki toisen tappionsa EuroChallengessa, kun se hävisi Mons-Naihautille. Joensuulaiset sinnittelivät pitkään belgialaisten kintereillä, mutta se ei riittänyt loppuun saakka. Katajan päävalmentaja Pekka Salminen kiitteli kuitenkin joukkueensa yritystä rankassa pelitahdissa.

– Puhun kunnioittaen belgialaisesta koripallosta ja heidän sarjansa on korkeammalla tasolla, kun taas minulla on hyvin nuori joukkue, joka alkaa oppia EuroChallengessa ja voimme nähdä miten asiat tulevat yhteen, kun pelataan kolme ottelua viikossa…Pelaajani olivat väsyneitä pelattuaan viimeksi sunnuntaina ja tiesin, että Monsilla on erittäin hyviä pelaajia. Onnistuimme laittamaan vastustajamme ongelmiin, kun pakotimme pelaajat kuten Jason Loven, Amaury Gorgemansin ja Lionel Boscon virhevaikeuksin, mutta toiset pelaajat pystyivät kääntämään tilanteen, Salminen perkasi ottelua EuroChallengen kotisivuilla.

Katajan parhaimmistoon kuuluneen Teemu Rannikon mukaan Mons ansaitsi voiton.

– Tiesimme, että tästä tulee vaikea peli ja kun katsomme tilastoja, ne sanovat meidän voittamisen olleen mahdotonta, vaikka pelasimme hyvän ensimmäisen puoliajan johtaen parhaillaan kuudella pisteellä, Rannikko pohti.

– Mons onnistui kuitenkin tiivistämään puolustustaan ja meidän menetykset moninkertaistuivat ja teimme virheitä joista vastustaja sai paljon vapaaheittoja, kun taas meidän prosenttimme kakkosissa oli erittäin heikko. Kuitenkin olimme samalla tasolla levypalloissa, mutta isäntämme olivat erittäin voimakkaita, Rannikko päätti.