Keskiviikon ja torstaina aikana pelataan kolme ottelua Korisliigassa. Bisons urakoi kahden ottelun verran, kun se vierailee keskiviikkona Kauhajoella ja torstaina Lapualla.

Honka saa keskiviikkona kotikentälle vastaansa sarjakakkosena olevan Kouvot. Karhu sen sijaan isännöi Bisonseja.

– Kauhajoki on iso ja vahva joukkue. Keskiviikkona kaksi hyvää, mutta hieman erilaista joukkuetta kohtaavat, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson muotoilee loimaalaisten sivuilla.

– Karhu ei ole enää niin ennalta-arvattava kuin aiemmin. Coach Toiviainen antaa pelaajilleen enemmän vapauksia, en sano onko se hyvä tai huono asia, mutta ainakaan peli ei ole helposti ennakoitavissa.

Karhun kovin pelimies henkilökohtaisella tasolla on ollut jenkkilaituri Gregory Mangano (205 cm/105 kg). Korisliigan lokakuun pelaaja johtaa Karhun tilastoja pisteissä (16,9 ppg), levypalloissa (11,6 rpg) niin hyökkäys- (4,4) kuin puolustuspäässä (7,3), tehossa (20,3), blokeissa (2,4). Hyvässä vireessä on myös sentteri Devonne Giles.

– Mangano on erittäin hyvä pelaaja. Yhdessä Gilesin kanssa he muodostavat laadukkaan kombinaation.

Torstaina Bisons matkustaa Kobrien vieraaksi. Tälläkin kaudella Lapuan rosterissa on yksi pelaaja ylitse muiden. Laituri Paul Carter on nakuttanut jokaisessa ottelussa kaksinumeroisen pistesaaliin, kruununa viimeinen ottelu Kouvoja vastaan, jossa hän säkitti huikeat 32 pistettä. Carter johtaa liigan levypallotilastoa (13,1 rpg) ja pistepörssissäkin hän on kolmantena (21 ppg).

– Lapuan amerikkalaiset ovat vahvoja. Carter on aivan erityisen hyvä. Hän on ovela, viekas, vahva, tarkka…, Gibson luetteli.

– Stephen Lumpkins on vakaa ja laadukas vahvistus, hän lisäsi.

Juho Nenonen jätti Joensuun Katajan taakseen ja muutti Lapualle täksi kaudeksi. Myös hän saa kehuja Gibsonilta.

– Nenonen tuo kokemusta Korikobrien peliin.

Biisonien pelaajatilanne on parantunut hieman. Loukkaantumissuma alkaa osoittaa taittumisen merkkejä ja Anthony Hilliardin mukaantulo tuo lisävahvuutta vajauksesta kärsineelle joukkueelle. On päivänselvää, että Hilliard ei vielä ole valmis paketti – joukkuekonseptin sisäistäminen vie aikaa. Seuraavat viikot ovatkin oivallista aikaa ajaa uusi peluri sisään muun joukkueen pelitapaan.

– Hilliardilla on vasta yksi treeni takana joukkueen kanssa. Hän oppii nopeasti. Emme ole vielä päättäneet pelaako hän molemmissa otteluissa vai vain toisessa, Gibson kertoi.