Maailman kovatasoisimman koripalloliigan, NBA:n, kehitysliigan (D-League) runkosarja pyörähtää käyntiin ensi yönä Suomen aikaa. Tuoreimpien tietojen mukaan alkavalla kaudella D-liigassa nähdään kaksi suomalaista Reno Bighornsissa pelaavan Joonas Cavénin ja Austin Spursin Erik Murphyn muodossa.

Viime kesänä Susijengi-debyyttinsä tehnyt Erik Murphy (208 cm/24 v) pelasi viime kaudella NBA:ta Chicago Bullsin ja Utah Jazzin riveissä. Kesän aikana Murphy kaupattiin Utahista Clevelandin kautta Bostoniin, joka lopulta karsi laiturin pelaavasta kokoonpanostaan.

Austin Spurs on toistaiseksi trimmannut kokoonpanonsa 11 pelaajaan, joista yksi karsitaan vielä ennen kauden alkua. Murphy kuuluu Austin Spursin nimekkäimpien pelaajien joukkoon yhdessä mm. kuutta eri NBA-joukkuetta edustaneen Josh Davisin (203 cm/34 v) sekä useita kausia Euroopassa pelanneen pelinrakentajan Russell Robinsonin (185/28) kanssa.

Viime kaudella debyyttinsä Espanjan ACB-liigassa tehnyt Joonas Cavén (211/21) on puolestaan OurSportsCentral-sivuston tietojen mukaan raivannut itsensä Reno Bighornsin pelaavaan kokoonpanoon. Cavén on kuntoutunut syksyn ajan käsivammasta, joka piti hänet sivussa Susijengistä suurimman osan viime kesästä.

Cavénin joukkuetovereita alkavalla kaudella ovat mm. Sacramento Kingsistä alkukaudella D-liigaan lähetetty Eric Moreland (208/22) sekä Utah Jazz-legenda John Stocktonin poika David Stockton (181/23).

Suomalaisyleisö pääsee halutessaan näkemään lähes kaikki Murphyn ja Cavénin D-liigaottelut, sillä D-liiga jatkaa viime kaudesta tuttua yhteistyösopimustaan YouTuben kanssa. YouTube lähettää jopa 350 ottelua suorana kauden aikana, jonka lisäksi pelatut ottelut ovat jälkikäteen vapaasti katsottavissa D-liigan YouTube-kanavalla.

Murphyn Spurs avaa kautensa tuplaottelulla Rio Grande Valley Vipersin vieraana. Ottelut pelataan lauantain ja sunnuntain vastaisina öinä Suomen aikaa.

Cavénin Bighorns kohtaa puolestaan lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa kotonaan Iowa Energyn. Välipäivän jälkeen Grand Rapids Drive saapuu Renoon.