Korisliigassa ei ehditä vetämään henkeä, kun pelit jatkuvat tiiviiseen tahtiin. Viikonloppuna ohjelmassa on viisi ottelua.

Perjantaina vuorossa on kaksi koitosta. Vahvasti kotonaan pelannut Namika Lahti saa kotikentälleen kärkijoukkue Karhun. Tampereen Pyrintö sen sijaan isännöi toista kärkijoukkue KTP:tä.

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola nostaa KTP:n Korisliigan tämän hetken vahvimmaksi joukkueeksi.

KTP on todella vahva ryhmä – se saattaa olla jopa tällä hetkellä kilpailijoistamme vahvin. Sen viimevuotinen runko on pysynyt samana ja joukkue on taas onnistunut rekrytoimaan erinomaisen vahvistuskolmikon. Joukkueesta löytyy kokoa, syvyyttä, urheilullisuutta, kokemusta ja taitoa. Joukkue on niin laadukas, että sillä loistava mahdollisuus päästä jopa viime kautta pidemmälle EuroChallengissa, jota se Korisliiga ohella pelaa, Poikola kehuu tulevaa vastustajaa Pyrinnön sivuilla.

– KTP:n hyvyys ei rajoitu pelkästään sen pelaajamateriaaliin. Joukkue pelaa intensiivistä koripalloa puolustaen aktiivisesti ja juosten kenttää jatkuvasti koko joukkueen voimin. Myös 5-5 hyökkäyksessä joukkue säilyttää liikkeen ja aktiivisuuden. Voisikin sanoa, että KTP:n pelaaminen tällä hetkellä liigassa on lähimpänä kansainvälisen tason koripalloa yhtään väheksymättä muita joukkueita.

Pyrintö on voittanut tällä kaudella viisi peliä ja hävinnyt neljä. Paketti on ollut koko ajan hieman haussa ulkomaalaispelaajien vaihdosten takia. Poikola toivookin joukkueensa ottavan askeleita eteenpäin.

– Pärjätäksemme Kotkalle, meidän on pysyttävä parantamaan pelaamistamme kaikilla osa-alueilla. Pallosta on pidettävä paremmin huolta, meidän on pysyttävä omassa hyökkäyksessämme ja puolustuksessa KTP on saatava mahdollisimman paljon pois pelaajien vahvuusalueilta. Sinänsä valtaosa pelaajista on meille tuttuja, joten heidän henkilökohtaiset vahvuudet ovat kyllä hyvin tiedossamme, Poikola päättää.

Kataja yrittää katkaista tappioputkeaan

Lauantaina edessä on niin ikään kaksi kamppailua. Kataja on Korisliigassa hävinnyt kuusi peliä peräkkäin ja joensuulaiset ovat valahtaneet sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi. Nyt se yrittääkin hakea paluuta voittojen tielle Vilppaan kustannuksella, kun joukkueet taistelevat pisteistä Salossa. Korikobrat sen sijaan ottaa mittaa vahvan alkukauden pelanneesta Hongasta. Kierros pistetään nippuun sunnuntaina, kun Seagulls saa Helsinkiin Namikan.