Pyrintö-valmentaja antoi tunnustusta vastustajalle: ”Ei jäänyt epäselvyyttä paremmasta joukkueesta”

© Kuva: Pasi Heikkilä

Tampereen Pyrintö kärsi Baltian liigassa 72-83-tappion Tallinnan Kalevin vieraana.

Kalev karkasi heti ottelun alussa jo 23-8 karkumatkalle, mutta Pyrintö vei jakson lopun 2-11 ja onnistui kuromaan eron kuuteen. Toisella jaksolla vierasjoukkue kävi parhaimmillaan viiden pisteen päässä. Puoliajalla eroa oli 11 pistettä tallinnalaisten hyväksi (47-36).

Puoliajan jälkeen Kalev repi pikkuhiljaa lisää eroa ja viimeiselle jaksolle lähdettäessä ero oli kasvanut 14 pisteeseen (67-53). Pyrintö nousi vielä päätösneljänneksen alkuminuuteilla hyvän puolustuksen turvin kahdeksan pisteen tuntumaan, mutta kotijoukkueen hurja heittopeli oli tänään punapaidoille liikaa pisteiden jäädessä Tallinnaan lukemin 83-72.

– Tänään ei jäänyt epäselvyyttä paremmasta joukkueesta. Kalevin suoritusvarmuus ja pelinluku on ihailtavaa luokkaa. Mutta toisaalta, kun puolustimme intensiivisesti ja pysyimme omassa konseptiss,a saimme pitkiä jaksoja kiistattomia stoppeja. Nyt emme vain pystyneet kapitalisoimaan stoppeja riittävästi helpoksi koreiksi. Vastustajan fyysisyys taisi painaa takaraivossa, sillä useat helpotkin heitot pyörivät raudoista ulos. Mutta kovuutta oppii vain pelaamalla kovia pelejä. Nyt olemme yhtä kokemusta rikkaampia ja luultavasti taas seuraavalla kerralla olemme astetta valmiimpia haastamaan tämän tasoisen joukkueen, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola kertasi ottelua tamperelaisten sivuilla.

– Selkeä plussa tässä oli se, että Tyrone Kent osoitti olevansa pelimies ja tuo meille juuri hakemiamme asioita. Hän tekee meistä puolustuksessa aggressiivisemman ja auttaa meitä avoimella kentällä ja levypallopelaamisessa. Vielä hänellä on paljon opeteltavaa konseptissamme, kuten koko ryhmällämme. Nyt meidän ryhmä on varmuudella kasassa. Luulen meidän olevan oikealla tiellä, mutta töitä on paljon edessä, Poikola jatkaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.