KTP-Basketin tiistainen esitys EuroChallengessa oli valtava pettymys, ennen kaikkea joukkueelle itselleen. Anton Mirolybovin mukaan takana on synkät päivät, mutta uutta matoa päästään pujottamaan jo perjantaina, kun Karhuvuoressa kohtaavat Korisliigan sarjakärki ja jumbo.

Sarjatulokas Helsinki Seagulls on kuitenkin kaikkea muuta kuin aliarvioitava joukkue, eikä siihen syyllisty myöskään KTP.

– Oikeasti, Seagulls on hemmetin hyvä joukkue, sanoi sarjataulukko mitä tahansa. Kolme hyvää amerikkalaista, laadukkaat kotimaiset ja hyvä valmennus, tiivistää Mirolybov KTP:n sivuilla.

Seagulls on saanut jenkkirulettinsa pyöritettyä ja nyt kasassa on laadukas kolmikko. Trion tehokkain on ollut 203-senttinen Melsahn Basabe (19/12). Rookie-sentterin kovin noteeraus löytyy kuukauden takaisesta Honka-ottelusta, jossa syntyi komeat 32/20 -tilastot. Myös Deremy Geigerilta (14,6/2,3s) löytyy 30 pisteen noteeraus Katajan kustannuksella. Liukas takamies jäi varmasti Karhuvuoren asiantuntijakatsomon mieleen jo pre-seasonin harjoitusottelusta (26/3/4s). Justin Stommes (15,6/5,6) on ehtinyt pelata vasta viisi ottelua ja otteissa on ollut vielä hieman ailahtelevuutta. Laituri nakutti kuitenkin sunnuntaina 27 pistettä Lahden sukkaan, joten ratkaisuvoimaa löytyy koko kolmikolta.

– Geiger on onnistuessaan loistava korintekijä. Hyvä heittäjä ja pystyy ottamaan koviakin ratkaisuja. Stommes on tuonut valtavasti lisää joukkueelle monipuolisuudellaan. Aito all-around -pelaaja. Omaa heiton kolmosesta ja kuljetuksesta, pystyy viimeistelemääm myös läheltä ja mikä tärkeintä, luomaan heittopaikkoja muille. Basabe taas on sentteri, joka ei pelaa perinteisen sentterimallin mukaan, kuvailee Karhuvuoreen paluun tekevä Seagullsin apuvalmentaja Sauli Silvonen.

Seagullsin suomalaisosastosta löytyy kokeneita, mutta ehkä vielä läpimurtoaan kärkkyviä pelureita. Carl Lindbomin (11,0/4,6) ura eteni jo pari vuotta sitten kohti suurta läpimurtoa, mutta viime kausi Bisonsin riveissä jäi vaisuksi (5,7/2,7). Nyt Calle hakee uutta nostetta ja ainakin kaaren takaa käsi on ollut vakaa. Joka toisen kolkkinsa upottavan Lindbomin edellä sarjan kolmostilastossa on ainoastaan Antti Kanervo. Aloituksen viidennellä paikalla on nähty useimmiten Eero Lehtinen (3,8). Jo yhdeksättä pääsarjakauttaan pelaava Lehtinen ei ole vielä pisteiden valossa edelliskausien tasolla, mutta laituri on tunnetusti kaikessa monipuolisuudessa erittäin käyttökelpoinen pelaaja.

Penkiltä päävalmentaja Mikko Larkaksella on käytettävissä esimerkiksi ikitaistelija Antti Niskanen (5,3/4,0), kolme vuotta sitten KTP:hen signannut, mutta kauden alla Yhdysvaltoihin muuttanut Lauri Toivonen (5,5/2,9), kahden divarikauden jälkeen liigakentille palannut Jarkko Kyllönen, sekä kotkalaislähtöinen Jouko Järvinen (3,6/3,1s). Silvonen nostaakin esiin Järvisen tärkeyden joukkueelleen.

– Järvisen periksiantamaton pelityyli voi jakaa mielipiteet, muttei varmasti jätä ketään kylmäksi. Hän on useissa pelissä ollut plusmiinus-tilastoissa eniten plussalla ja minuutteihin (16) nähden syöttökeskiarvo (3,1) on kova. Siltikään Joken tärkeys ei ole täysin luettavissa tilastoista, Silvonen kuvailee.

Mirolybovista näkee, että tiistainen EuroChallenge-kuritus otti koville.

– Kyllä on ollut synkkiä hetkiä eilen ja tänään. Fakta on se, että meidän esitys tiistaina oli luokaton. Teimme silti 93 pistettä. Sillä pistemäärällä ei meidän kotisalista pitäisi minkään joukkueen poistua voittajana, tuli tänne sitten kuka tahansa, Mirolybov kertoo kotikenttänsä laidalta.

”Ponttis” kertoo joukkueen ottaneen opikseen.

– Videopalaveri oli paitsi kauheaa katsottavaa, myös silmiä avaava. Ja olen sitä mieltä, että paras tapa hävittää synkkyys on treenata kovaa, päävalmentaja toteaa vauhdikkaiden ja äänekkäiden treenien jälkeen.

Mirolybov tietää vastustajan vaarallisuuden, mutta fokus on nyt oman paketin kasaan saamisessa.

– Kaikella kunnioituksella vastustajaa kohtaan, nyt meidän pitää keskittyä omaan tekemiseen. Kävimme tiettyjä juttuja joukkueen kanssa läpi, kuten esimerkiksi palloskriien puolustamista. Olemme kokeilleet montaa eri tapaa, eikä yhtäkään niistä tehty hyvin. Siitä otan osan myös omaan piikkiin. Nyt kokeillaan vähemmän ja se mitä tehdään, tehdään hyvin, Mirolybov kiteyttää.

KTP saa Antwerp-ottelussa sivussa olleen Aleksi Akpason takaisin kokoonpanoon. Otto Kilpeläinen taas joutuu jättämään ottelun väliin ja kokoonpanoon nousee Vili Nyman.