Bisonsin toinen VTB-voitto antaa odottaa itseään Super Weekendinkin jälkeen. Krasnyi Oktjabr nappasi sarjapisteet Loimaalta lopulta 13 pisteen erolla.

Lopputulos ei kerro koko totuutta lauantaisesta pelistä. Ottelu oli tasoissa (67–67) vielä kolmisen minuuttia ennen päätössummerin soittoa. ”Lokakuu” oli kuitenkin vahvempi loppuhetkillä. Seuraavan kaksiminuuttisen se vei tähtitakamiehensä Randy Culpepperin (23/6/6/1t) johdolla 9–0 ja karkasi tavoittamattomiin. Bisonsille jäi minuutti aikaa kaventaa. Antto Nikkarinen (16/2/3/1r) onnistuikin riistämään pelivälineen ja upottamaan kaksi pistettä, mutta se ei enää riittänyt. Loimaalaiset joutuivat rikkomaan paljon pysäyttääkseen kelloa ja Oktjabrin Bernard King (8/3/3) pääsi viimeistelemään loppulukemat kuudella perättäisellä vapaaheitolla.

– Sama tarina kuin ennekin. Meillä oli mahdollisuus voittaa, mutta bensa loppui lopussa, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson harmitteli seuran sivujen mukaan.

Dirk Bauermannin hymy oli herkässä voitetun ottelun jälkeen. Myös Krasnyi Oktjabrilla on pitänyt kiirettä viime aikoina ja päävalmentajan mielestä väsymys näkyi.

– Tiesimme, että luvassa olisi vaikea peli erittäin hyvin valmennettua joukkuetta vastaan. Tämä oli neljäs peli meidän 12 päivää kestäneen road tripimme aikana. Olimme vähän väsyneitä, mutta viimeisellä neljänneksellä pelasimme erinomaista koripalloa.

Bisons kärsi jälleen kapeasta rosteristaan. Gibson peräänkuuluttikin koko joukkueen vastuuta.

– Olemme joukkue, joka tarvitsee kaikkia pelaajiaan. Emme voi voittaa vain kuudella pelaajalla.

Ensi viikko tuo helpotusta, kun Tuukka Kotti palaa mukaan harjoittelevaan kokoonpanoon. Hänet nähdäänkin jo lähiaikoina tositoimissa.

– Odotan innolla ensi viikkoa, kun voimme keskittyä vain harjoitteluun ja saamme pelaajia takaisin, Gibson jutteli.

Yleisö oli upeasti mukana läpi viikonlopun. Lähes tuhat katsojaa seurasi Vilpas-ottelua ja VTB-peliäkin saapui seuraamaan melkein seitsemän ja puoli sataa katsojaa. Tunnelmaa liikuntahallissa riitti, sillä meteli yltyi välillä pudotuspelimäiseksi. Bauermann oli otettu hienosta tunnelmasta.

– Haluan sanoa, että Bisonsilla on erittäin hyvä organisaatio. Tämä on kuin perhe, jossa kaikki tuntevat toisensa. He saivat kahtena perättäisenä päivänä katsomot täyteen, siitä onnittelut.

Bisonsin seuraava VTB-liigan ottelu on 1.12, kun se kohtaa vieraissa Nizhni Novgorodin. Ottelua on mahdollisuus seurata suorana lähetyksenä täältä.