Kouvot ei jättänyt mitään sattuman varaan sunnuntaina Lahden Suurhallissa kun se haki kauden kolmannen vierasvoittonsa voittamalla Namika Lahden selvästi pistein 91-62 (45-32).

Namika pystyi haastamaan Kouvot yhden jakson ajan, mutta kolme viimeistä jaksoa olivat puhdasta Kouvojen näytöstä. Sunnuntain voiton lisäksi Kouvot haki perjantaina sarjapisteet Tampereen Pyrinnön kotisalista, joten viikonlopun kahdesta vierasottelusta oli lopulta tuliaisina tärkeät neljä sarjapistettä.

Toisen väkevän ottelun 48 tunnin sisään pelannut Kouvojen Alexander Madsen oli iloinen erityisesti puolustuspeliin.

– Saatiin tänään joukkuekonsepti toimimaan ihan hyvin vaikka edelleen tulee virheitä molemmissa kenttäpäädyissä. Muutettiin ottelun alun jälkeen meidän palloskreenipuolustustusta. Yritettiin alussa tuplata palloskreenit eikä oikein onnistuttu siinä hyvin ja sen jälkeen palattiin takaisin meidän omaan puolustuskonseptiin. Nyt saatiin pidettyä kaksi vierasmatsia putkeen kotijoukkue ensimmäisellä puoliajalla noin 30 pisteessä ja se kertoo aika paljon meidän tämän hetken puolustuspelaamisen tasosta, Madsen toteaa Kouvojen sivuilla.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen oli tyytyväinen koko joukkueen panokseen.

– Ollaan alkukaudesta oltu vieraissa vähän heikompia joten aloitettiin ottelu tarkoituksella meidän kakkospuolustuksella joka on paljon aggressiivisempi kuin meidän ykköspuolustus. Me halutaan heti alkuun pulssi ylös, pelaajat rotaatioon juoksemaan ja näin pelaajat lämpimäksi. Aggressiivinen puolustus tuo meille myös hyökkäykseen sopivaa aggressiivisuutta. Namika purki sen alussa ihan hyvin ja sitten me palattiin takaisin meidän ykköspuolustukseen. Sen jälkeen taisikin tulla jotain 12-45 runi meille. Se on aika hurja juttu noin 15 minuuttiin. Peli ratkesi oikeastaan toisen jakson seitsemään viimeiseen minuuttiin. Siinä me saatiin hurmos päälle ja itseluottamus ylös, Lehtonen kertasi ottelua.