Tapiolan Honka avasi Korisliigakauden vierastappiolla mestarisuosikki Tampereen Pyrintöä vastaan lokakuun alussa. Kun sarjaa on takana lähes kolmannes, Honka matkustaa toistamiseen Pyynikille hallitsevan Suomen mestarin vieraaksi.

Hongalla on takana kaksi niukkaa tappiota, ensin Lapualla ja sitten kotona KTP:ta vastaan. Nuori joukkue on esiintynyt ennakkoluulottomasti, vaikkakin pelin sisällä tulee edelleen liikaa heikkoja jaksoja. Parhaimmillaan Honka pystyy kuitenkin haastamaan minkä tahansa Korisliigajoukkueen. Hongan päävalmentaja Tuomas Iisalo tuntee Pyrinnön vahvuudet.

– Pyrinnön puolustuskonsepti on yksi vahvimmista Korisliigassa. Se nojaa korkeaan intensiteettiin ja yhteistyöhön, joten meidän pitää saada aiempia otteluita enemmän pallon ja pelaajien liikettä, jotta heidän toteutuksensa vaikeutuu. Oman puolustuksen kannalta Pyrintöön valmistautuminen poikkeaa Korisliigan trendeistä: settien opettelemisen sijaan on tärkeämpää valmistautua ”pyrintömäiseen” koripalloon. Se tarkoittaa lukuoptioita, erilaisia tempoja pelin sisällä ja ennen kaikkea, puolustuksen kannalta, jatkuvaa läsnäoloa koko viisikolta, varsinkin levypallopelaamisessa, Iisalo kertoo Hongan sivuilla.