Periaatteelliseen sarjajohtoon Korisliigassa noussut Karhu jatkaa kotikentällään lauantaina, kun sen vieraaksi liihottaa Helsingin Seagulls.

Karhu on kärsinyt Korisliigassa vain kolme tappiota (vieraissa KTP, Kouvot ja Lahti. Voittosarakkeessa, jonka mukaan sarjapisteet jaetaan, KTP:llä ja Kouvoilla on yhdeksän voittoa, kun Karhu on kerännyt tähän mennessä kahdeksasta ottelusta sarjapisteet.

Seagulls hautoo muniaan tällä hetkellä sarjataulukon viimeisellä sijalla. Se on pelannut 10 ottelua ja voittanut kolme. Viimeisessä ottelussaan se katkaisi kolmen ottelun tappioputken, voittamalla kisahallissa Korikobrat numeroin 69–60.

Joukkueet kohtasivat Korisliigan avauskierroksella, jolloin Karhu oli parempi lukemin 72–67. Tuossa ottelussa kotijoukkue Seagulls hallitsi avausjaksoa ja johti tauolla 33–25. Karhu nousi toisella jaksolla voittoon.

– Seagulls on hyvin roolitettu joukkue. Joukkueesta löytyy sisäpelivoimaa etenkin (Melsahn) Basaben muodossa, heittotaitoa ala (Carl) Lindbom, (Deremy) Geiger ja (Justin) Stommes sekä korille paahtavat etenkin Geiger, Stommes, (Eero) Lehtinen ja (Antti) Niskanen, Karhun valmentaja Sami Toiviainen analysoi tulevaa vastustajaa Karhun sivuilla.

Karhu otti viikolla hienon voiton KTP:stä, mutta Toiviainen löytää joukkueensa peliesityksestä vielä petrattavaa.

– Olemme katsoneet edellisen KTP-pelimme nauhalta ja kyllähän sieltä löytyi vielä paljon parannettavaa. Hyökkäyksellisesti olemme erinomaisia, jos pallo ei pysähdy ensimmäisen tai toisen syötön jälkeen, vaan jaksamme liikuttaa sitä ja hyökätä kohti koria.

– Puolustuspäässä suurin haaste on toteuttaa omaa tapaamme koko 40 minuuttia. Tuli vielä liikaa sellaisia tilanteita, joissa joku pelaajistamme teki hiukan jotain muuta ja tässä sarjassa se ei riitä. Ottelun temmon kontrollointi, levypallopelaaminen sekä oman pelitavan toteuttaminen 40 minuuttia, listaa Toiviainen voiton avaimiksi.