Tampereen Pyrintö haki kauden seitsemännen voittonsa kaatamalla Tapiolan Hongan Pyynikillä lukemin 78-74 (30-25).

Pyrintö ei saanut peliään kulkemaan kahden ensimmäisen jakson aikana, mutta puoliajan jälkeen kentälle asteli paremmalla asenteella varustautunut kotijoukkue. Pyrintö vei kolmannen jakson ensimmäisen viisiminuuttisen 13-2 ja siirtyi 43-27 karkumatkalle. Pyrintö vei jakson lopulta 26-16 ja 30 minuutin jälkeen isäntien johto oli 56-41.

Ero pysyi 15 pisteessä myös päätösneljänneksen alkuminuutit, mutta sen jälkeen Pyrinnön ote alkoi herpaantua ja Honka pääsi kaventamaan eroa. Kotijoukkue kuitenkin teki tarvittavat korit pitääkseen vastustajansa etäällä ja ero oli kasvanut jälleen 15 pisteeseen, kun peliä oli enää jäljellä runsaat kolme minuuttia. Honka pääsi vielä ottelun loppuhetkillä kuromaan eroa kiinni ja nousi vajaa minuutti ennen loppusummeria viiden pisteen päähän. Pyrintö kuitenkin upotti tarvittavat pisteet viivalta ja kuittasi lopulta 78-74 kotivoiton.

– Honkaa vastaan on aina kiva pelata, sillä kyseessä on tyylikäs ryhmä, joka tietää, mitä hakee kentällä. Joukkueen vahvuutta kuvaa paljon se, millainen se on heikoimmillaan. Honka oli tänään 16 pistettä tappiolla, mutta he jatkoivat silti pelaamista, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola kehuu vastustajajoukkuetta Pyrinnön sivuilla.

– Pisteitä tehtiin tänään viimeistä neljännestä lukuun ottamatta niukasti, mikä kertoo siitä, että olemme panostaneet viime ajat puolustukseen. Sitä rakennamme tällä hetkellä, ja puolustus on se, mistä elämme. Hyökkäämällä voitetaan vain yksittäisiä pelejä, korostaa Poikola.

– Pelaamisemme ei tällä kaudella ole ihan perinteistä. Pyrimme löytämään eri pelaajien vahvuuksia ja käyttämään niitä hyökkäyksessä. Nyt joudumme vielä hakemaan vähän, kenelle syötetään ja miten paljon pystymme syöttelemään. Kun kaukoheittovoimaa on vähän, täytyy ratkaisuja hakea enemmän korin alta. Ratkaisevat syötöt ovat kuitenkin menetysherkkiä, mikä näkyi tänään. Neljännellä jaksolla väsyimme henkisesti ja intensiteetti oli kateissa. Honka käytti sen hyödyksi. Voittoon voi olla tyytyväinen, Poikola päätti.