Bisons jatkoi VTB-taivaltaan Nizhni Novgorodissa maanantaina. Vastassa oli liigaa puhtaalla pelillä johtava isäntäjoukkue. Ihan maaliin saakka Biisonien bensa ei riittänyt ja Novgorod voitti 14 pisteellä 79–65 (38–38). Biisonien vierasvoittotili ei siis vieläkään auennut VTB:ssä.

Biisonit joutui peliin vain kahdeksalla pelaajalla, sillä osa joukkueesta ei pääsyt lainakaan Venäjälle viisumiepäselvyyksien vuoksi. Tällä hetkellä organisaatio tutkii, mistä epäselvyys johtui, jotta vastaavaa ei pääsisi enää jatkossa tapahtumaan.

– Tuollaista asiaa ei olisi saanut käydä. Asetti hieman väärän sävyn koko reissulle, kun osa joukkueesta jäi rajalle, päävalmentaja Greg Gibson harmitteli Bisonsin sivujen mukaan.

Kahdeksan pelaajan kokonaisrosteri aiheutti vaikeuksia. Kun Roope Ahonen oli poissa ottelusta, jäi pelinrakennusvastuu tyystin Antto Nikkarisen (5/4/2/3r) ja Aaron Johnsonin (5/1s/1r) varaan. Virheitä tuli runsaasti ja joukkuevirheet täyttyivät nopeasti. Luonnollisesti tilanne näkyi myös henkilökohtaisissa virheissä. Peräti viisi Biisonia sai ottelussa neljä virhettä tililleen. Suuret virhekasaumat vaikuttivat pelaamiseen ja vaihtomiesten vähyys aiheutti väsymistä.

Kolmannen neljänneksen jälkeen Bisons oli vielä iskuetäisyydellä viiden pisteen päässä, mutta viimeisellä neljänneksellä Nizhni Novgorod otti pelin haltuunsa. Artsiom Parakhouskin ja Tarance Kinseyn yhteispeli tuotti tulosta ja isännät karkasivat kymmenen pisteen johtoon, kun peliä oli jäljellä seitsemän minuuttia. Bisons yritti sinnitellä, mutta eroa ei vain saatu pienemmäksi.

– Olen kyllästynyt häviämiseen, mutta teimme myös paljon hyviä asioita. Kolme erää olimme siellä, missä halusimmekin. Nizhni Novgorod teki pelaamisemme vaikeaksi monellakin osa-alueella, Gibson jutteli.

Biisoneista ansioituneimmin taistelivat tupla-tuplien erityisasiantuntija Ian Hummer (20/11/1/1t) ja Anthony Hilliard (16/3/2). Loimaalaiset saivat myös kauan kaivattua vahvistusta korinaluspeliin, kun kapteeni Tuukka Kotti (7) palasi tositoimiin. Kotti jakoi peliaikansa käytännössä tasan Travis Nelsonin (8/5) kanssa antaen tälle kipeästi kaivattua lepoaikaa.

– Oli hyvä saada Tuukka takaisin kentälle, Gibson iloitsi.

Biisonit lähtevät välittömästi takaisin kohti Suomea ja ottavat suunnaksi Kouvolan. Vierasottelu Kouvoja vastaan on jo keskiviikkona.

– Keskiviikkona Kouvolaan ja ainoa hyväksyttävä lopputulos on voitto, Gibson päätti.

Bisonsin seuraava VTB-liigan ottelu on sunnuntaina, kun se kohtaa Turussa Zenitin. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä täältä.