Tapiolan Hongan Korisliigajoukkue on kolmen ottelun tappioputkessa. Kaikki tappiot ovat tulleet alle viiden pisteen erolla. Keskiviikkona Tapiolan urheiluhallille saapuu sarjassa kolmannella sijalla oleva Kauhajoen Karhu, joka kaatoi Hongan kuukausi takaperin Kauhajoella selvin lukemin.

Honka pelasi lauantaina Tampereella ilman loukkaantumisesta kärsinyttä Ronnie Clarkia. Clark puuttui Hongan kokoonpanosta joukkueiden edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa Kauhajoella ja miehen pelikunto keskiviikon ottelussa on vielä kysymysmerkki. Ilman Clarkia Honka jäi Kauhajoella pieneksi Karhun isokokoista etukenttää vastaan. Tero Laitiselle, Okko Järvelle ja Henri Niemistölle on luvassa entistä isompi rooli keskiviikkona, mikäli amerikkalaislaitahyökkääjä on yhä sivussa.

Kauhajoen Karhu on pelannut alkukauden odotetun hyvin. Joukkueen etukentällä kolme amerikkalaispelaajaa, monipuoliset Jermont Horton ja Greg Mangano sekä taitava sentteri Devonne Giles tulevat taatusti aiheuttamaan Hongan puolustukselle päänvaivaa. Takakentällä peliä tekee Bojan Sarcevic. Antti Kanervo tuo loistavana kaukoheittäjänä yhden lisäoption Karhun pelaamiseen.

– Karhun hyökkäysarsenaali on liigan eliittiä. Tarkat kaukoheittäjät ympäröivät tehokkaita sisäpelaajia, joita pelintekijä Sarcevic ruokkii. Heidän pelaamisensa on yksinkertaisen tehokasta, jonka mahdollistaa pelaajien selkeät vahvuudet. Haasteemme on saada Karhun kookas puolustus liikkeelle, leveys- ja syvyyssuunnassa, ennen ratkaisujamme. Puolustuslevypallot tulevat myös jälleen näyttelemään suurta roolia, Hongan päävalmentaja Tuomas Iisalo kertoo seuran sivuilla.