Tapiolan Honka on Korisliigassa neljän ottelun tappioputkessa. Keskiviikkona joukkue hävisi kenties kauden heikoimmalla esityksellä kotikentällä Kauhajoen Karhulle. Homma ei juurikaan helpotu, kun Honka matkustaa itään Katajan vieraaksi.

Kaksi edellistä kautta Honkaa luotsanneen Pekka Salmisen johtama Kataja on aloittanut kauden kenties hieman ennakoitua heikommin. Joukkue on sarjataulukossa yhden pykälän Hongan alapuolella, kahdeksantena. Toisaalta Kataja joutui pelaamaan neljä ottelua ilman kapellimestari Teemu Rannikkoa ja hävisi kaikki nuo ottelut. 8,8 koriinjohtavaa syöttöä keskimäärin jakaneen Rannikon lisäksi Katajan avainpelaajiin kuuluu Robert ”Reggie” Arnold, joka kokosi alkuviikon EuroChallenge-pelissä huimat 42 pistettä ranskalaista Nanterrea vastaan. Urheilullinen ja monipuolinen kolmospaikan pelaaja on erinomainen avoimella kentällä ja hyvä viimeistelijä korin lähellä. Joukkueena Katajan peli perustuu hyvään transition-hyökkäämiseen ja puolella kentällä Rannikon palloskriinipelaamiseen.

Honka on pelannut kaksi edellistä ottelua ilman loukkaantumisesta kärsivää Ronnie Clarkia. Clark joutuu jättämään väliin myös lauantain ottelun. Miehen sairasloman pituus ei ole täysin selvillä, mutta on mahdollista, että Clark on kokoonpanossa vielä ennen joulua. Anton Odabasin paluu pelikentille lähenee, mutta vielä lauantaina Odabasi ei ole kokoonpanossa.

Clarkin poissaolo on näkynyt Hongan pelissä kentän molemmissa päissä, mutta loukkaantumiset kuuluvat koripalloon. Nuoret Henri Niemistö, Okko Järvi ja Joni Herrala ovat paikanneet hienosti, mutta Joensuussa myös kokeneempaan kaartiin kuuluvilta Manny Ubillalta, Ike Udanohilta, Villematti Kopiolta ja Tero Laitiselta tarvitaan onnistumisia. Ennen kaikkea Hongan tulee pelata sillä samalla koko joukkueen taistelevalla ilmeellä, kuin se on tehnyt aiemmin tällä kaudella.

Hongan päävalmentaja Tuomas Iisalo painottaa, että Hongan pitää nyt palata toteuttamaan omaa pelitapaansa.

– Keskiviikon ottelussa Karhua vastaan ei nähty todellista Honkaa. Muutama niukka tappio on selvästi vaatinut veronsa. Joensuuhun lähdemme hakemaan identiteettimme mukaista peli-ilmettä: vauhtia, yritystä ja yhteistyötä, Iisalo sanoo Hongan sivuilla.