Biisonien matka VTB-liigassa jatkuu sunnuntaina, kun Bisons isännöi pietarilaista Zenitiä sunnuntaina Turun HK-Areenalla. Ottelun myötä Biisonit vievät huippukoriksen Turkuun vuosien tauon jälkeen.

Zenitin kokoonpano on laadukas. Venäläispelurit ovat poikkeuksellisen kovatasoisia. Joukkueessa on lisäksi kaksi amerikkalaista takamiestä, Cameron Jones (193 cm/ 84 kg) ja Walter Hodge (183 cm/ 77 kg). Molemmat ovat huipputason takapelaajia, mutta varsinkin Hodge on tehnyt vaikutuksen Greg Gibsoniin.

– Heidän takamiehensä ovat aktiivisia. Hodge on mielestäni yksi Euroopan parhaista pelinrakentajista. Zenit on hyvä sekoitus vähän kaikkea, nopeutta, kokoa ja heittotaitoa. Iso haaste jälleen, Bisonsin päävalmentaja toteaa seuran sivuilla.

Zenit on palkannut vähän aikaa sitten yhdysvaltalaisen D.J. Stephensin. Entinen Milwaukeen NBA-peluri on ehtinyt pelaamaan vasta yhden Eurocup-ottelun Zenitin väreissä. Laiturilla on nimissään NBA:n kaikkien aikojen korkein hyppy sekä paikaltaan (1,02 m) että juoksusta (1,17 m), joten jos hän pelaa sunnuntaina, yleisö saa nähdä melkoista liitelyä.

Zenitillä on valinnanvaraa isossa päässä. Senttereitä joukkueessa on tällä kaudella pelannut peräti kolme, Ivan Lazarev (210 cm/ 91 kg), kanadalainen Kyle Landry (207 cm/ 104 kg) ja serbialainen Dejan Borovnjak (209 cm/ 97 kg). Landry on senttereistä se go-to guy, joka on onnistunut parhaiten kaikissa kahdeksassa VTB-pelissä (11,3 pistettä, 7,8 levypalloa per peli). Jos em. herrat eivät suoriudu toivotulla tavalla, on päävalmentaja Vasili Karasevilla mahdollisuus heittää reservistä kentälle parikymppinen, 217-senttinen Andrey Desyatnikov.

– Zenitin isot ovat vakaita. Kyle Landry on isoksi pelaajaksi erittäin hyvä heittämään vähän kauempaakin, Gibson kertoi.

Biisoneilla on peliin otolliset lähtökohdat. Joukkue on saanut keskittyä harjoittelemiseen keskiviikkoisen Kouvot-ottelun jälkeen. Loukkaantumisrintamalla ei ole mitään tavallista kipuilua kummallisempaa. Tuukka Kotti parantaa peli peliltä ja jo keskiviikkona nähtiin, kuinka yhteistyö Aaron Johnsonin ja Kotin välillä on parhaimmillaan saumatonta.

– Meidän pitää olla erilaisia. Meidän täytyy löytää keinot saada levypalloja, jotta voimme juosta kenttää. Puolustuksen toteutus ja levypallot, Gibson summasi.

Bisons odottaa otteluun yleisöryntäystä. Junioriseurat ovat saaneet myydä ottelulippuja, ja mikä parasta, pitää ansaitsemansa lipputulot kokonaisuudessaan. Turussa ei ole aikoihin nähty huippukoripalloa, joten ottelu herättää varmasti kiinnostusta paikallisessa väestössä. Gibson on tyytyväinen kuullessaan yleisön innokkuudesta.

– Hieno juttu. Tarvitsemme yleisön tukea tällä hetkellä.

Bisons–Zenit HK-Areenalla sunnuntaina 7.12.2014 klo 16.00. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä myös täältä.