Salon Vilpas otti keskiviikkona makean vierasvoiton pudotuspeliviivan tuntumassa. Salolaiset pinnistivät viivan päälle ja pudottivat Tapiolan Hongan samaisen viivan alle 85-71-voitolla.

Vilppaan tehomiehet löytyivät tutusti jenkkiosastolta, mutta viimeisen jakson alun kirivaiheessa pisteitä takoi kotimainen kolmikko Sami Ikävalko, Ville Hänninen ja Ilmari Kallio.

Hongan valmentaja Tuomas Iisalo myönsi epäsuorasti, että etenkin Hännisen ja Kallion kovat kolkit pääsivät yllättämään, eikä puolustus siksi ollut normaalin tiukkaa. Vilpas-kollega Mikko Tupamäki antoi löysemmälle puolustukselle kuitenkin ymmärrystä.

– Valmentaja joutuu tekemään valintoja. Kun poikien (Hänninen ja Kallio) heittoprosentit ovat olleet mietojen viinien luokkaa, niin olisin varmaan tehnyt itse saman valinnan. Mutta kyllä me tiedetään, että pojat ovat oikeasti parempia heittäjiä kuin numerot näyttävät, totesi Tupamäki.

Pekka Mäntylä, Espoo
Twitter: @pjmant