KTP-Basketin viimeinen Korisliiga-ottelu ennen joulua onkin todellinen herkkupala, kun vihreäpaidat matkaavat naapurikaupunkiin. KTP ja Kouvot miehittävät tällä hetkellä sarjataulukon kaksi ylintä sijaa, joten hegemoniaottelu on tällä kertaa myös todellinen kärkikamppailu.

Kouvot on voittanut kotisalissaan kaikki kuusi otteluaan ja sillä on alla neljän ottelun voittoputki. 10 viimeisestä ottelusta on irronnut 8 voittoa, mukaan lukien Karhu ja Bisons, sekä Pyrintö kotona ja vieraissa. KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov tietää syyn vireeseen.

– Kuten olen aiemmin sanonut, Kouvot on päässyt harjoittelemaan ulkomaalaisia lukuun ottamatta samalla porukalla jo viime kaudesta lähtien. Pitkään yhdessä tekeminen näkyy itseluottamuksessa. Kun on tarpeeksi toistoja alla, tulosta tulee. Toivottavasti meissä näkyy sama keväämmällä, ”Ponttis” toteaa KTP:n sivuilla.

Jyri Lehtonen on mestari pelaajiensa potentiaalin ulosmittaamisessa ja tälläkin kaudella Kouvojen pelaavassa seitsikossa on neljä vuosina 1993-96 -syntynyttä pelaajaa. Siihen kun lisätään kolme 1979-82 -syntynyttä runkopelaajaa, on menestysresepti valmis.

Joukkueen ykköstykki on ehdottomasti vuoden 2009 Suomen mestari ja toissakauden piste- ja levypallokakkonen Jason Conley (18,1/8,5), jonka nimi löytyy punakynällä ympyröitynä Mirolybovin papereista. Joukkuepuolustus oli tällä kertaa kielletty vastaus kun Ponttikselta tiedusteltiin Conleyn pysäyttämisestä.

– LaMonte hoitaa, kuului päävalmentajan ytimekäs vastaus.

Kouvot ilmoitti itsenäisyyspäivänä purkaneensa takamies Grant Johnsonin sopimuksen. Kolmannen ulkomaalaisen virkaa hoitaakin jo marraskuun lopulla joukkueeseen liittynyt Devon van Oostrum. 21-vuotias Britannian maajoukkuetakamies edustaa espanjalaista Saski Baskoniaa. Hollantilaissyntyiselle lupaukselle Espanjan pääsarja ja Euroopan ykkössarja Euroliiga olivat vielä turhan kovia pelejä, joten seura katsoi Kouvojen olevan hyvä paikka kehitykselle. Toistaiseksi van Oostrum on aloittanut kolme otteluansa penkiltä ja tilastot ovat olleet vielä maltilliset (6,0/2,0s). Mirolybov muistaa nuorukaisen parin vuoden takaa.

– Pari vuotta sitten hän pelasi Suomessa 20-vuotiaissa meitä vastaan. Jäi mieleen todella kovana pelaajana, tosin silloin tietysti oman ikäisiään vastaan. Joka tapauksessa huikea potentiaali. Hänestä tullaan vielä kuulemaan.

KTP voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen lukemin 90-77. Tuolloin LaMonte Ulmer (30/9) ja Brandon Jefferson (27/5/5s) olivat hirmuvireessä. Samoihin miehiin luotetaan tänäänkin, vaikkei Jefferson edelleenkään sataprosenttisessa kunnossa olekaan.

– Brandonilla on kova halu pelata, Mirolybov tyytyy toteamaan.

KTP on valmis kärkiottelun haasteeseen.

– Hemmetin mielenkiintoinen lähtökohta viimeiseen Korisliigan otteluun ennen joulua. Makeaa päästä pelaamaan Kouvoja vastaan. Haastava ottelu, mutta se otetaan meidän leirissä vastaan, Mirolybov päättää.