Bisons Loimaa saapuu lauantaina Tapiolaan mittaamaan Hongan vireen. Bisonsin alkukausi on ollut yllättävän vaikea, mutta Tuukka Kotin paluu näyttää nostaneen joukkueen pelin totutun kovalle tasolle. Hongan tehtävä kuuden ottelun tappioputken katkaisemiseksi on kaikkea muuta kuin helppo.

Sarjataulukon sijalta kuusi löytyvä Bisons on voittanut viimeisestä neljästä ottelustaan kolme. Kahdessa viimeisessä ottelussa mukana on ollut joukkueen puolustuksen ankkuri Kotti. Maajoukkuesentteri on ryhdistänyt Bisonsin joukkuepuolustusta ja biisonilauma osoitti keskiviikon ottelussa Pyrintöä vastaan lähestyvänsä huippuvirettä.

– Tuukka Kotin paluu on tuonut korkean intensiteetin ja toteutuksen takaisin Bisonsien puolustukseen. He pelaavat tällä hetkellä erinomaista joukkuepuolustusta, jossa pallolliseen kohdistuu kova paine ja syöttölinjat katkotaan. Hyökkäyksessä he hyödyntävät kolmea taitavaa pallonkäsittelijää, heittovoimaisia laitureita ja tehokasta sisäpeliä, Hongan päävalmentaja Tuomas Iisalo pohtii espoolaisten sivuilla.

Honka joutui keskiviikkona nöyrtymään kotikentällä Salon Vilppaalle ja on luisunut sarjataulukossa yhdeksännelle sijalle. Ronnie Clarkin poissaolo on näkynyt, kentältä on puuttunut Clarkin tuoman ratkaisu- ja heittovoiman lisäksi aimo annos kokemusta ja johtajuutta. Ikävä kyllä Clark on pois kokoonpanosta myös lauantaina. Positiivista on, että Anton Odabasi palasi pelikentille hyvässä kunnossa. Vaikka pelituntuma ei Odabasilla kahdeksan kuukauden pelitauon jälkeen ole vielä kohdallaan, tuo Odabasi kokoa, puolustusta ja levypallovoimaa Hongan joukkueeseen.

– Pystyäksemme vastaamaan Bisonsien asettamaan haasteeseen, tulee meidän parantaa keskiviikosta yhteistyötä molemmissa kenttäpäädyissä. Sen lisäksi keskittyminen ja pelivalmius on oltava erinomaista luokkaa, Iisalo toteaa.