Bisons lähti viikonlopun Honka-ottelun jälkeen Espoosta melko suoraan Venäjälle, sillä loimaalaiset pelaavat jo maanantaina samaralaista Krasnyje Kryljaa (Punaiset siivet) vastaan.

Krasnyje Kryljassa pelaa neljä ulkomaalaista. Kaksi heistä on takamiehiä, yhdysvaltalainen Scottie Reynolds (187 cm/ 96 kg) ja tshekki David Jelinek (194cm/ 88 kg). Reynolds on Kryljan paras sekä korinteossa (15,6 ppg) että syötöissä (5,2 syöttöä). Reynolds on oiva taistelupari Biisonien Aaron Johnsonille.

Kaksi muuta vahvistusta ovat senttereitä, jenkki Kervin Bristol (208 cm/ 106 kg) ja latvialainen Kaspars Berzins (213 cm/ 105 kg). Bristol on joukkueensa paras levypallomies (10,2 rpg). Tuolla lukemalla hän on koko liigan toiseksi paras levypalloissa. Berzinskään ei ole mikään kesäpoika. Hän nakutti Himkiä vastaan 24 pistettä. Travis Nelson ja Tuukka Kotti saavat tehdä hartiavoimin töitä Kryljan isojen poikien kanssa.

Venäläispelureista eniten minuutteja keräävät laituri Sergei Toporov (197 cm/100 kg) ja takamies Victor Zaryazhko (194 cm/88 kg). Kumpikin saa peliaikaa reilut 22 minuuttia ottelua kohden. Sekä Biisonipuolustuksen että loimaalaiskatsojien kannattaa kiinnittää huomiota heidän otteisiinsa kentällä.

Bisons lähtee peliin hyvistä lähtökohdista. Joukkue on kerännyt rutkasti itseluottamusta viimeaikaisista Korisliiga-voitoista. Nyt pitää vain siirtää se itseluottamus kansainvälisille areenoille. Siinä tuskin on suurempia ongelmia. Joukkueen terveystilanteen suhteen kaikki on kunnossa eikä loukkaantumisia tai sairastumisia ole ilmennyt.

Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson lähteekin Honka-voiton siivittämänä hyvillä mielin Venäjälle.

– Olen ylpeä tavasta, jolla joukkue tuli peliin. Olimme keskittyneitä ja jokainen kentälle tullut pelaaja toi tullessaan aina jotain uutta. Tämä oli joukkueen voitto, Gibson pohti Honka-ottelun jälkeen seuran sivuilla.

– Tämä oli meille hyvä ja tärkeä voitto. Saamme tästä itseluottamusta tuleviin peleihin, hän jatkoi.

Bisonsin ottelu alkaa Suomen aikaa kello 17.00 ja sitä on mahdollista seurata suorana lähetyksenä täältä.